Chciałbym tu napisać parę słów o pewnych paskach, które mi się marzą. A dokładnie o pewnym rodzaju skóry. Skóra nazywa się hornback. Czasami używa się też nazwy "boned". Jest to skóra z krokodyla/aligatora, a dokładniej ta część skóry, która zawiera pewne zgrubienia.
Żaden pasek nie jest taki sam. Niepowtarzalność hornbacka jest po prostu zniewalająca...
nie jeśli skóra będzie pochodziła z hodowli aligatorów - hodowca wystawia certyfikat, który później idzie dalej aż do klienta ostatecznego, gorzej jak sprzedawca nie ma takiego certyfikatu - wtedy lepiej nie kupować bo na cle kłopoty na bank!
#11 Wysłany: 2010-04-07, 20:10
Już raz prawie, prawie taki pasek kupiłem, ale paskorob mi napisał, że certyfikatu nie posiada. Legendy słyszałem o czujności celników w przypadku skór egzotycznych, więc dmucham na zimne. Kłopoty z cłem to pikuś w porównaniu z możliwą konfiskatą...