Pies czy kot?: pies
Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5285 Skąd: Warszawa
#9 Wysłany: 2011-01-22, 15:06
Dość ciężko kręci się ta koronka, więc może i szczelna jest. Powinna też być uszczelka, ale co z jej żywotnością, jak ręcznie będzie się dokręcać zegarek?
Na razie nie zamierzam z nim wchodzić do wanny. Jak sprawdzę WR i będzie materac, to co innego.
#10 Wysłany: 2011-01-22, 15:38
Bardzo fajny zegarek. Szczególnie dobre wrażenie robi tarcza. Świetna faktura. Nie lubię takiej daty ale reszta super. WR sprawdzisz na Belgradzkiej 4. Pan Jerzy na Ząbkowskiej nie ma maszyny do suchego nurkowania ale nie sądzę żeby cie przegonił. To zegarmistrz starej daty i bez kompleksów. Lubi ładne zegarki z dobrymi mechanizmami. Miałbyś się czym pochalić
#12 Wysłany: 2011-01-22, 15:52
Nie wiem ile to kosztuje. Ja mam za darmo w pakiecie VIP
Mówisz o tym samym warsztacie na Ząbkowskiej? U Jana Rosiaka? Tam są dwa. Jeden bliżej Ząbkowskiej, a Rosiak dalej przed Brzeską. Chińczyków u niego nie robiłem ale Parnisa Chronometra oglądał i bardzo mu się podobał.
Ten Seagull podobał mi się od zawsze. Dla mnie to jedna z najładniejszych Mew !
Gratulacje i oczywiście starochińskie wal się
aha i spróbuj tylko nie przyjechać ze swoimi zegarkami na czwarte ogólnokrajowe spotkanie kumotrów
Co do sprzedawcy, od którego go brałeś, też trzeba na niego uważać. Od marockonga kupiłem model M163S, który był w katastrofalnym stanie. To były oczywiście błędy w montażu i brak kontroli (wszystko już zostało naprawione) ale po otwarciu paczki i nakręceniu zegarka ręce się załamywały.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pies czy kot?: pies
Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5285 Skąd: Warszawa
#15 Wysłany: 2011-01-22, 23:14
Wcześniej zamawiałem u niego M177S i właściwie nie miałem zastrzeżeń - wskazówka miała malutką plamkę, ale zegarmistrz to wytarł i było wszystko ok.
Na yoybuy teraz jest dodatkowe ubezpieczenie za 3% wartości zamówienie, które w razie wadliwego towaru lub jego braku umożliwia dostanie zwrotu. Przynajmniej tak jest w teorii - napisałem do nich reklamację i zobaczę, czy coś dostanę za zerdzewiały nieco dekiel Pekińczyka i niewłaściwy kolor tarczy zegarka dla dziewczyny.