Certinke DS First kupiłem jakieś pół roku temu i od tej pory stała się jednym z moich ulubionych zegarków. Prosta, czytelna i elegancka tarcza, bez udziwnień, fajna bransoleta, mechanizm w miarę solidny i dokładny (ETA 2836-2), a do tego w bonusie 20 ATM, chociaż to nie jest typowy nurek. Jak już pisano wcześniej świetnie nadaje się na EDC, jest dość elegancki, żeby go nosić do garnituru, a jednocześnie na tyle sportowy, że nadaje sie też do dżinsów. Myśle sobie, że gdybym miał pozbyć się wszystkich moich zegarków i zostawić sobie tylko jeden do noszenia na codzień (chociaż trudno mi sobie to wyobrazić po paroletnim stażu na forum ), to wybrałbym właśnie te Certinę. No a teraz po przydługim wstępie pare fotek:
Ostatnio zmieniony przez andrewjohn 2012-11-17, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Obie wspomniane cytrynki spoko są. Jakbym miał kupować to czarny first i białą DS1 Choć first wg mnie bardziej pod EDC podchodzi i tak jak piszesz dla mnie w razie konieczności to mógłby być jedyny zegarek.