#1 Wysłany: 2012-11-14, 09:27 JUNGHANS MEGA SOLAR 1972
1972 rok - Igrzyska Olimpijskie w Monachium gdzie o oficjalny pomiar czasu dbała niemiecka marka Junghans. W 2012 roku przypada jubileusz 40-lecia tej imprezy i z tej okazji powstała seria zegarków 1972 nawiązująca stylem do lat 70-tych.
Trochę danych technicznych:
- multi-frequency radio-controlled solar movement J615.84 with autoscan,
- display for big date,
- sleep mode: after 72 hours,
- power reserve: up to 21 months,
- luminous hands,
- stainless steel case Ø 43.3 mm,
- turning bezel (120 cliks),
- sapphire crystal,
- stainless steel bracelet with folding clasp,
- water-resistant up to 10 atm.
Zdjęcie producenta
No i moje na szybko bez przygotowania
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-14, 09:51, w całości zmieniany 5 razy
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Tarcza dla mnie nie bałdzo ale dekielek klimatyczny
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Bardzo przyjemny zegarek w klimacie lat 70. Koniecznie napisz jakąś reckę! Junghans sam robi mechanizmy do tych zegarków czy kupuje? Jest tam gdzieś podany symbol kalibru?
_________________ „Nie, to nasz dyrektor. On tak codziennie, rano i przed południem. Objeżdża biuro. – Ale ten hałas...na czym on jeździ? - Na wrotkach, żeby prędzej. W ten sposób zyskuje 26 i pół minuty dziennie.”
missed555 [Usunięty]
#15 Wysłany: 2012-11-14, 16:09
mnihu napisał/a:
Junghans sam robi mechanizmy do tych zegarków czy kupuje? Jest tam gdzieś podany symbol kalibru?
Kaliber J615.84 produkowany przez Junghansa
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-14, 17:01, w całości zmieniany 10 razy