Nie rób tego Pani Tessiowej - ze zdjęć wydaje się bardzo miłą osobą
Pozory mylą
Cytat:
Czy punkt ostrości nie jest na deklu urządzenia pomiarowego, które stanowi tło kompozycji?
Wydaje mi się, że celował w zegarek i zdjęcie robione było na jakiejś wysokiej wartości przesłony, dlatego za zegarkiem też ostro. W ogóle wszystko w całym kadrze ostre.
Wydaje mi się, że celował w zegarek i zdjęcie robione było na jakiejś wysokiej wartości przesłony, dlatego za zegarkiem też ostro.
Całkiem możliwe, że jeszcze kompresja hostingu dodaje tu swoje "trzy grosze"...
Ja zawsze najpierw zmniejszam fotkę, potem obrabiam i dopiero wrzucam na hosting.
Bo wcześniej też miałem "rozjazdy" jakości po wrzuceniu na "photobucket"
#35 Wysłany: 2014-10-30, 10:31
Powodem całego zamieszania może być szkło zegarka, które tą ostrość z tarczy delikatnie zdejmuje.
Wartość przysłony rzeczywiście musi być tutaj dosyć wysoka bo zarówno cyrkiel jak i urządzenie w tle są OK. Jedynie tarcza jest rozmyta.
Ja bym softwareowo podbił delikatnie kontrast żeby wyostrzyć detale samych zegarków i powinno być git. Swoją drogą luneta jest trochę prześwietlona.
Może z Orłami jest jak z Żubrami, na żywo klasa a na zdjęciach różnie to bywa.
Teraz popatrzcie jaką padake można zrobić mając tak zajebiste możliwości oświetleniowe (w porównaniu do na przykład moich dwóch lampek biurkowych) i jeszcze to pokazywac
Orełek fajny - szczególnie wersja na pierwszym zdjęciu pokazana mi się podoba... Rozumiem ze ten wewnętrzny pierścień ze skalowaniem "nurkowym" to się raczej nie obraca?
Nie, to stały element nakładany na tarczę. Ten jest jeszcze płaski, ale na wniosek kolektywu zmieniliśmy na pochylony.