Pies czy kot?: pies
#31 Wysłany: 2014-08-17, 19:39
Jeszcze pozwolę się zapytać, nie wiem czy wypada, ale nie widziałem żeby ktoś teraz sprzedawał. Jaka cena jest dobra, przy używanym Sumo w bardzo dobrym stanie?
#34 Wysłany: 2014-08-17, 21:29
Daito napisał/a:
jogi91 napisał/a:
. Jaka cena jest dobra, przy używanym Sumo w bardzo dobrym stanie?
Taka jaką jesteś w stanie zapłacić
Takiej odpowiedzi bym się spodziewał przy zegarku vintage. Jakieś widełki zawsze są przy nowych zegarkach. Z tego co się orientuje, ale ekspertem nie jestem od Seiko (zawsze miałem do nich awersje) coś w okolicach 1500zł. Dobrze się orientuję?
#35 Wysłany: 2014-08-17, 22:15
jogi91 napisał/a:
Daito napisał/a:
jogi91 napisał/a:
. Jaka cena jest dobra, przy używanym Sumo w bardzo dobrym stanie?
Taka jaką jesteś w stanie zapłacić
Takiej odpowiedzi bym się spodziewał przy zegarku vintage. Jakieś widełki zawsze są przy nowych zegarkach. Z tego co się orientuje, ale ekspertem nie jestem od Seiko (zawsze miałem do nich awersje) coś w okolicach 1500zł. Dobrze się orientuję?
Tak trochę filozofując - wszystko jest warte tyle ile ktoś jest w stanie za to zapłacić a nie tyle ile jest warte - oczywiście pomijając te rzeczy których kupić nie można... niestety jest ich coraz mniej w dzisiejszym świecie...
Jak wyżej napisał kumoter Apa13 Sumo nie traci zbytnio na wartości tak że cena na rynku wtórnym jest uzależniona od stanu zegarka, czasem od tego od kogo go odkupujesz, a czasem od tego jak Ci na kupnie zależy...
jogi91, pamiętaj, że to sklep japoński, więc do cen powiększonych o koszt wysyłki dorzuć 3% cła i 23% VAT. A wtedy okaże się, że te od solojapan wyjdą taniej
Wiek: 48 Dołączył: 23 Cze 2013 Posty: 2203 Skąd: Warszawa
#38 Wysłany: 2014-08-18, 08:21
od tysięcy lat wiadomo, że higuchi ma najtaniej, jest też nieco elastyczny
a, że model popularny, na WUS i po 400 usd prawie nówki się pojawiają, ale to też trochę zachodu wymaga.
a najprościej 460*1,26= ok1800PLN
lub click-a-watch 480 usd