Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2013-09-20, 09:38, w całości zmieniany 1 raz
maciek [Usunięty]
#23 Wysłany: 2013-09-20, 10:08
Karolewskiej napisał/a:
reszta to już kwestia gustu.
Jasne, ja właśnie tylko to miałem na myśli... Generalnie na fotach są super, ale jak wziąłem do ręki, to wrażenie było, jakie było. Dla mnie za mały, za delikatny, prawie damski zegareczek.
A ja go widziałem na żywo... i gdybym zapłacił za niego 3500zł, to po otwarciu pudełka skoczyłbym z mostu.
Nie widziałem jeszcze foty na której by źle wyszedł. Czyli to jeden z zegarków, które trzeba na żywo zobaczyć. Rozmiar kwestia gustu, ale te 42mm fajnie oddają vintage charakter zegarka. Z resztą 42mm to dla mnie zdecydowanie nie damka, a bliżej do maksimum.
maciek [Usunięty]
#26 Wysłany: 2013-09-20, 13:55
sirkozi napisał/a:
maciek napisał/a:
A ja go widziałem na żywo... i gdybym zapłacił za niego 3500zł, to po otwarciu pudełka skoczyłbym z mostu.
Nie widziałem jeszcze foty na której by źle wyszedł. Czyli to jeden z zegarków, które trzeba na żywo zobaczyć. Rozmiar kwestia gustu, ale te 42mm fajnie oddają vintage charakter zegarka. Z resztą 42mm to dla mnie zdecydowanie nie damka, a bliżej do maksimum.
Tak, w sumie to jest normalny rozmiar, zgadzam się. Zegarek ma małą średnicę szkła, może dlatego wydawał mi się taki jakiś strasznie delikutaśny.
No i IMO są wielkokrotnie tańsze zegarki ze zdecydowanie lepiej pracującym bezelem.
miałem taki zegar w ręku, jest zrobiony w vintage stylu, więc wydaje się niewielki ,jak na dzisiejsze realia..ale wszystko z nim OK,jest bardzo ładny i proporcjonalny..
można się ,na pewno do czegoś przyczepić ,ale generalnie sprawia dobre wrażenie ..
nosiłbym..
polerowany wewnętrzny pierścień miałem w swoim dawnym TH Spiro ,i było to (na żywo) super rozwiązanie..
Ostatnio zmieniony przez altec 2013-09-23, 21:31, w całości zmieniany 1 raz