pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#16 Wysłany: 2013-07-08, 22:51
machlo napisał/a:
pasti, ten niebieski bezel jest tak samo mocno utwardzony jak reszta koperty? Nie rysuje się?
No mój egzemplarz nie jest porysowany...jednak mam dość dużo zegarków i przez to nie noszę intensywnie cały czas jednego.
Myślę, że na tym lustrzanym szybciej złapie rysy. Miałem wcześniej M700 z podobnym bezelem i też było dobrze.
Tak wogóle to w S2400 jest fajny ten bezel - cały niebieski bez żadnych oznaczeń tachymetru.
Przy chwili zrobiłem kilka fotek porównawczych (niestety mizernym aparatem i ciężko było o dobrą fotkę )
OCW S2000 i SAGA 047 - czyli podobna koncepcja w wykonaniu Seiko i Casio
Jaka jest grubość tego Seiko? On też z tytanu, że tak dyletancko zapytam?
Oba to tytanowce HEQowe - koncepcja zegarka podobna, materiał też choć pewnie utwardzane nieco inaczej - nie sprawdzałem nigdy tego
różnica w grubości to 1mm - seiko ma ok 12 , casio 11 mm ale ocek ma inaczej wyprofilowane boki i inaczej to wygląda , przez to ciężko to porównać
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez lukaspl21 2013-07-14, 14:21, w całości zmieniany 2 razy
Szymon [Usunięty]
#22 Wysłany: 2013-07-14, 13:36
pasti, za takie zdjęcia to się fpysk należy
Graty super parki.
Wiek: 53 Dołączył: 12 Maj 2012 Posty: 460 Skąd: Warszawa Ursus
#23 Wysłany: 2013-07-14, 22:44
A mnie Citek bardzo pozytywnie zaskoczył. Taki bardziej wyrazisty od Ocków.
_________________ Pozdrawiam
Waldek
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#24 Wysłany: 2013-07-15, 15:26
Citek to tegoroczny wypust z okazji 25-lecia Attesy. Jest jeszcze wersja czarna i biała.
Zastosowali jakiś nowy system przejrzystości szkiełka "Clear" coś tam co daje efekt podobny jak w podwójnym antyrefleksie - z tym, że nie łapie takich smug.
Jest też ciut szersza i równie płaska jak konkurenci.
Generalnie ciężko byłoby mi zdecydować się tylko na jeden dlatego mam Mantę, Sagę i Attesę