A ja bym tak jeszcze wziął spawareczkę i przeciągnął parę razy z lekka elektrodą po kopercie.
I po tarczy trochę też, ale może mniejszym prądem.
To by dopiero był damaged-style.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 4262 Skąd: Galaktyka Kurvix
#20 Wysłany: 2010-05-30, 13:57
Tele miał bardzo fajny pomysł ale nie mam dostępu do spawarki ... tak czy siak chyba dokończyłem (prawie) projekt. Poprawiłem tarczę. Prysnąłem ją czarnym sprayem i przetarłem żeby wydobyć złoto ze spodniej warstwy. Potem nałożyłem nową lumę.
Tu potrzebne jest słowo wyjaśnienia odnośnie technologii. Jeżeli nakładacie lumę na kanapkę to można nakładać ją na spodnią warstwę i na to kleić górną ale wtedy wychodzi gruba tarcza i może pojawić się problem na jaki ja natrafiłem - nie da się zamontować wskazówek bo tarcza będzie za wysoko. Rozwiązaniem tego problemu jest nakładanie lumy na górną warstwę tarczy, od spodu, tak żeby wypełniła wycięcia (analogicznie do luminowania wskazówek). Potem trzeba spód wyrównać i pomalować lakierem, żeby nic się nie oderwało i dostało do mechanizmu - wtedy można zrezygnować ze spodniej warstwy i kleić bezpośrednio na mechanizm. Ja jednak postąpiłem ostrożniej i podkleiłem spodnią warstwę kanapki. I tak wyszła cienko i wskazówki są wysoko nad tarczą.
Mam tez nowe wskazówki. Niestety sekundowa jest z innej parafii co widać po kolorze lumy. To jest do poprawienia. Jak będę miał czas to wymienię lumę we wszystkich.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#24 Wysłany: 2010-05-30, 21:50
wyszło pierwsza klasa
Kuba i Sylwek - dzięki Waszym modom ciągnie mnie w kierunku MM, tylko ta koperta - za wielka Gdyby tak marina miała kopertę 40 mm, to już bym jakąś kupił i próbował modować !
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!