Sotto Mare - diver żółty jak cytryna. Typowo wakacyjny zegarek z niebanalnymi akcentami, jak środkowa część tarczy z charakterystycznie uformowanym szlifowaniem imitującym promienie słońca - pięknie lśni w każdych warunkach. Albo końcówka sekundowej w kształcie trójzębu Neptuna. Czarny, jednokierunkowy bezel bardzo ładnie współgra z tarczą i działa wyśmienicie. Data nie niszczy indeksów - miło, że o tym pomyśleli. Solidny mechanizm Miyoty 82xx powoduje, że można być spokojnym o kondycję zegarka. Jakościowo wykończony bez zarzutu. Dobra guma zwieńczona solidną klamrą. A jak przeczytałem na WUS, jeden z właścicieli rozkręcił go i odkrył metalowy pierścień dystansowy, co jest w tym przypadku rewelacją. Zresztą to odważnik w każdym calu - czy raczej milimetrze 47 mm bez koronki, 26 mm między uszami, a sama koronka (oczywiście sygnowana trójzębem;-)) ma 9 mm średnicy. Na gumie waży 160 gram
Mnie to od tych cyferek bardziej przerażają literki w recenzji... Stary już jestem, niedowidzam.
A poważnie to kiedyś o tym zegarku myślałem, niewiele brakowało żebym go kliknął. Przeraziło mnie jednak wypukłe szkło, na Twoich fotach chyba go nie widzę...
Zdjęcia były robione prostopadle lub pod niewielkim kątem do szkła, dlatego nie widać jego wypukłości, która uwidacznia się dopiero gdy patrzymy na zegarek pod dużym kątem. Nie jest to wypukłość, jakiej pożądamy np. u kobiet, dlatego w zegarku nie doskwiera. A ę fas jej nie widać wcale ale to wcale
#8 Wysłany: 2013-05-06, 22:51
Mam dwa zegarki z tej serii, w tym zółty, ale ja jestem wielozagerowiec. Natomiast kolega w tym samym czasie - rok temu, kupił również dwa, a nosi praktycznie tylko jeden. Powiem jedno - ten zegarek jest nie do zajeb.... On objechał już pół świata, zwiedził setki magazynów i przeniósł milion kartonów. A wciąż wygląda jak nowy. Żeby było ciekawiej - kolega używa praktycznie non stop wersję powlekaną czarnym pvd - nie ma na niej śladu użytkowania, podobnież jak na gumie, która jest wykonana z niemampojęciaczegoalewytrzymałego.