Lubię ten zegarek , graty !!! .. lepszy niż ten na sterydach .
Rudi mam podobnie, ten ''standardowy'' jest proporcjonalny, a ten powiększony niestety nie. Powiększyli kopertę, ale subtarczki zostały w tym samym miejscu (taki mechanizm) i teraz wygląda to dziwnie
Nie jest tak źle.
Jak kto ma 20 cm w nadgarstku to nie narzeka na proporcje
Primo: świetny zegarek, z tyloma smaczkami stylistycznymi, a jednocześnie zegarek użytkowy z założenia, nawet te różnej grubości wskazówki mają swój urok i są jak rozumiem takim zamierzonym odstępstwem od oryginału, no i ta historia lotnicza...
Secundo: słuszny rozmiar
Tertio: cena jednak nie odstrasza
... ja rozumiem ze mogą się podobać subtarczki na środku tarczy, ale wygląda to dziwnie
Się święcona osoba chyba mszalnego opiła Faktem jest, że powiększonej kopercie, parę elementów wystroju musiało ulec zmianie ale tak czy siak fykląta mniodnie
_________________ Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
Ale ta tarcza nie ma 12cm średnicy, żeby tarczki wypadały na jej środku - bez przesady. Dla mnie wszystko wygląda spójnie i tyle. Nie porównuję tego zegarka z oryginałem i nie brandzluję się nad każdą różnicą i odejściem od pierwowzoru - zegarek to nowy kompletny i zamknięty design IMO. Osoby się po prostu przyzwyczaiły do widoku malucha, a to trzeba oceniać jako zupełnie nowy projekt tylko nawiązujący do oryginału. Tamten był po prostu za mały do spokojnego i wygodnego użytkowania przez Mua i kilka innych osób - Tyle. Zresztą - to jest akademicka dyskusja, jednym się podoba - innym nie, obowiązku kupowania póki co nie ma
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak
Nabywcę cieszy niewątpliwie bo rozstać się z nim nie chce
A co do różnic w wyglądzie to znalazłem duży plus dużej wersji, przyciski od chronografu tak nie odstają jak w maluszku
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Woytec60 [Usunięty]
#28 Wysłany: 2013-02-21, 07:06
Odkąd Panowie Niépce i Daguerre dokonali swojego wynalazku to da się porównać przedmioty bez ich "mania"