Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale bxl chodziło chyba o to, że zegarek u niego został, a chińczyk odesłał 30% kasy jako rekompensatę
a od Gerlachów nawet głupich 5 % nie dostaniemy za mega obsuwe czasową i nasze nerwy zszargane
no i administracyjnie mi Foke zabiorą za sianie defetyzmu
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-09-25, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 44 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 480 Skąd: Tarnobrzeg
#108 Wysłany: 2012-09-25, 20:29
Dziś i ja odebrałem Bajgla od go-lala-go. Oczywiście miał być MQJ. Chyba się zdecyduję na rozstrzygnięcie sporu paypal.
Dodam, że mój Bagel ma uszkodzony automat. Nie nakręca sprężyny. Możliwe tylko dokręcanie ręczne. Czarę goryczy przelała uszkodzona bransoleta, której nie da się skrócić, chyba uszkodzony gwint w śrubkach.
#111 Wysłany: 2012-09-25, 20:51
Właśnie otworzyłem spór przez paypal i zażądałem zwrotu całej kwoty.
[ Dodano: 2012-09-25, 22:05 ]
Strzała napisał/a:
Zaczynam się obawiać co do mnie dotrze, bo z tej samej aukcji kliknąłem. Może jutro się pojawi...
Generalnie nie ma tragedii. Wygląda solidnie i nie ma wstydu przed Ryśkiem.
Usterki są oczywiście do usunięcia, ale to koszty które pewnie podwoją wartość samego zegarka.
PS> Dodam, że właśnie zauważyłem, że wskazówki minutowa i godzinowa nie są dokładnie zgrane. Przy pełnej godzinie godzinowa jest lekko przed
Pies czy kot?: kot
#112 Wysłany: 2012-09-26, 17:27
Apa13 napisał/a:
bxl,
Jak to?? Co Ci napisał?
Napisałem mu że dostałem nie ten zegarek, który zamówiłem. Miał być MQJ a dostałem bajgla.
Sprzedający poprosił o zdjęcia zegarka, odpisał że pomyłkowo został mi wysłany nie ten zegarek i zaproponował zwrot 30% kwoty zakupu lub bym wymyślił jakieś rozwiązanie.
Zgodziłem się na zwrot 30% i po niespełna 24h otrzymałem zwrot 11,60$ na PP.
Zegarek, odpukać, jak na razie chodzi świetnie, nie ma żadnych defektów czy anomalii.
#114 Wysłany: 2012-09-26, 21:37
Ja mu napisałem, że wysłał nie ten zegarek pomimo mojego wcześniejszego maila z prośbą o sprawdzenie czy oby na pewno wysyła MQJ. Oczywiście dodałem, że automat nie działa i bransoleta jest popsuta.
Ciekawe co mi odpisze. Na razie cisza.
A mi zwrócił 20% kwoty na PP. Zegarek u mnie jest ok - wszystko działa, wskazówki chodzą równo, co do gwintu w bransolecie - miałem ten sam problem, ale pęseta go rozwiązała.
#116 Wysłany: 2012-09-28, 13:51
Wczoraj odebrałem mojego Bajgla od zegarmistrza. Wystarczyło przemyć i naoliwić elementy automatu i wszyko działa jak należy. Podobno mechanizm był mocno zanieczyszczony i kawałek jakiegoś plastiku blokował koło.
Dodatkowo zegarmistrz zsynchronizował wskazówki i skrócił bransoletę bo śrubki były obrobione i trzeba było przewiercać z drugiej strony i wybijać.
Koszt usługi to całe 25zł
Zegarek również przeszedł pozytywnie test wannowy. Coraz bardziej mi się podoba ten Bagel
#118 Wysłany: 2012-09-29, 13:53
Dzisiaj otrzymałem przeprosiny od sprzedawcy i zwrot całej kasy na moje konto paypal.
Zatem koszt mojega Bajgla to 25zł bo tyle zapłaciłem u zegarmajstra za czyszczenie i skrócenie barnsolety.