Witam.
Od kilku lat byłem zarejestrowanym użytkownikiem forum. Przez dłuższy czas z forum nie korzystałem, bo nie mogłem. Ok 2 tygodnie temu chciałem się zalogować i zonk Konto usunięte?
Zarejestrowałem się od nowa pod tym samym nickiem. Niestety, wszystkie moje posty, fotki itp. przepadły, nie mówiąc o tym, że zablokowany mam np. bazarek.
Czy 30 dniowa absencja na forum nie jest zbyt ostrym wymogiem? Bo to absencja chyba była przyczyną usunięcia?
Ostatnio zmieniony przez mashun 2013-01-28, 10:49, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz regulamin:
Konta nieaktywne dłużej niż przez 30 dni mogą być kasowane bez ostrzeżenie. Użytkownik powinien zadbać, by o ewentualnej dłuższej nieobecności na forum powiadomiona została Administracja.
Pies czy kot?: pies
Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 1929 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 2013-01-28, 17:03
Ale powiedcie czemu to ma sluzyc? Jestem na kilkunastu forach zarejestrowany, na niektore zagladam raz na pol roku, nie piszac nic i nikt mnie z nich nie wyrzuca. Na kizi czy GMT nie napisalem slowa od dwoch lat conajmniej, a dalej tam jestem.
Zasmiecanie forum? Przy tej ilosci spamu jaka niektorzy userzy tworza, to nie argument.
Ostatnio zmieniony przez Korba 2013-01-28, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Korba ma to służyć stosowaniu Regulaminu forum.
Voit nie zależy nam, żeby być największym forum zegarkowym w Polsce
Jesteśmy o tyle dziwni, że nie pozwalamy nawet żeby użytkownik miał więcej niż jedno konto
OK, ja nie dyskutuję.
Jak jechałem na urlop, napisałem do Administracji prośbę o niekasowanie konta.
Na szczęscie nad Adriatykiem miewają niekiedy internet.
...Zastanawiałem się jedynie co zrobić, żeby uniknąć pytań "co się stało z moim kontem".
Tak sobie tylko głośno myslałem...
_________________ Ja nigdy nie błądzę - mogę się co najwyżej zataczać
- Gburp.
Pies czy kot?: pies
Wiek: 55 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 1929 Skąd: Warszawa
#11 Wysłany: 2013-01-28, 18:15
wahin napisał/a:
Korba ma to służyć stosowaniu Regulaminu forum.
Voit nie zależy nam, żeby być największym forum zegarkowym w Polsce
Jesteśmy o tyle dziwni, że nie pozwalamy nawet żeby użytkownik miał więcej niż jedno konto
Regulamin ktos kiedys ustalil. I ten dziwny zapis tez.
Nadal nie rozumiem dlaczego wywala sie kogos wraz z calym jego dorobkiem po miesiacu ciszy.
Kazdego wywalicie bezwzglednie, czy sa "rowni i rowniejsi" ?
Zreszta glupio pytam.
Rozumiem usuwanie kont z zerem postow po pewnym czasie.
Sluszne jest rowniez usuwanie kont dubli jak i kary za pyskowki czy inne dziwne akcje.
A jesli ktos ma wiedze, wniesie duzo na forum, pisze madrze, a nie tylko bzdety i bedzie mial widzimisie nie zajrzenia na forum przez 30 dni, to rowniez wyleci bez ostrzezenia, bo Swiety Regulamin tak stanowi?
Bez sensu...
7) Szanowny użytkowniku. Jeśli nie podoba Ci się powyższy Regulamin, to napisz sobie inny. Na tym forum obowiązuje ten Regulamin i twoje zdanie na jego temat szanujemy tak mocno, że aż jest to nam obojętne.
mashun otrzymał odpowiedź na swoje pytanie, sądzę że temat wyczerpany.
#14 Wysłany: 2013-01-28, 23:58
Dodam tylko na szybko, że jak najdłużej chcemy utrzymać to forum jak najmniejsze, stąd prosta zasada - nie logujesz się, masz forum w pompce, żegnaj. Dzięki temu, że jesteśmy mali, tworzymy zwartą grupę potrafiącą podejmować szybkie decyzje (no, to tak na wyrost może, ale wiadomo o co chodzi). Nie stajemy się kizi, a mam wrażenie, że siłę autorytetu mamy coraz wyższą, mimo, że nie rośnie nam liczba kont z 1 postem.