pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#16 Wysłany: 2012-06-07, 21:33
Cezar napisał/a:
pasti napisał/a:
średnica bezela ma 40mm
A jeszcze ta delikatność i wrodzony urok powodują, że wygląda delikatnie i mikro
Nie twierdzę, że to źle, Japończycy nie mają zamiłowań jak BOW
Ale mógłby być deczko większy w lunecie, te 42-43 byłoby optycznie fajne
Manty są cienkie i delikatne. M700 miał 42 mm więc ciut lepiej, ale był grubszy.
Co do odważników to ich nie skreślam - coś się u mnie jeszcze znajdzie, ale ostatnio zmizerniałem trochę
Blaz napisał/a:
Czyli o milimetr szersza niż mój Oceanus.
Jak gra świateł? Lepsza niż w T1000?
Jest lepiej, bo więcej niebieskiego. No i ten środek wykładany jakąś błękitną masą. Ogólnie jest tak biało-błękitno-niebiesko. Czyli tak jak lubię - mam trochę hopla na punkcie koloru blue - dlatego ta wersja akurat Tego mi w T1000 brakowało - może jakby tam wskazówki i bezel na niebiesko zrobili to byłoby ok
_________________ World Wide Watches
Blaz [Usunięty]
#17 Wysłany: 2012-06-07, 21:36
To podobnież perłowa masa.
No właśnie w moim T100TB podoba mi się duża ilość niebieskich elementów i dlatego zwlekam ze zmianą.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-06-07, 22:09, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Mnie imo niestety na żywca trochę rozczarowała koronka w Ocku Pastiego na zlocie - nie chodzi mi o możliwości techniczne ponieważ te są fenomenalne, ale jakaś dla mnie osobiście odrobinę za duża.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ale że ja? Mam M700 i z niego jestem bardzo zadowolony.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.