#1 Wysłany: 2011-08-18, 20:36 Magiczne slowo na tarczy.
Strasznie zjechany i co najgorsze, tarcza przytwierdzona do werku srubka, czego na zdjeciach nie bylo widac (bo i w ogole niewiele widac na nich bylo - szkielko solidnie przepolerowalem). Decydowalem sie na zakup na podstawie rozmytego zdjecia Atlantica ze "strefowa" tarcza oraz magicznego slowa w rodzaju naciagu . Tak czy owak nie zaluje, bo ten zegarek jest naprawde rzadki. A wszystko za sprawa jednego magicznego slowa na tarczy:
Dekiel: magiczne slowo jest dobite pozniej. Nie widac tego dobrze na zdjeciach, ale napisy we wnetrzu okregu maja inna glebokosc:
No i werk od Adolfa Schilda - wyglada na AS 1172. BTW datowanie u Ranffta prawie na pewno bledne bo zegarek na podstawie tarczy i wielkosci (36 mm) ja zdecydowanie datuje na lata 1950-te:
Pogadamy, cfaniaczki, jak pośpicie 4h na dobę, bo jak nie pielucha, to mleko, jak nie mleko, to tościk dla starszej, jak nie tościk, to "występ Wróżki Natury" na który mam zaproszenie i mam tańczyć ...
Pogadamy, cfaniaczki, jak pośpicie 4h na dobę, bo jak nie pielucha, to mleko, jak nie mleko, to tościk dla starszej, jak nie tościk, to "występ Wróżki Natury" na który mam zaproszenie i mam tańczyć ...