Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#1 Wysłany: 2011-04-10, 10:49 Wybór paska do Orient Stara OS 200
Panowie,
zegar nad Atlantykiem, czas rozejrzeć się za jakimś paskiem do niego. I tu pojawia się problem. Zdjęcia w sieci pokazują ten zegarek głównie na fabrycznej bransolecie, która absolutnie do mnie nie gada i przeznaczona jest do wymiany. Rozmiar 22mm.
Zegarek wygląda tak:
1/ Opcja pierwsza, bransoleta podobna do mojej Boschettowej, od Taikonautów:
Wygląda to tak:
Ale to byłaby praktycznie identyczna bransoleta, jak w Boschecie. Mocno się waham. To tzw plan B.
2/ Opcja druga, karbon czarny od Taikonautów:
3/ Opcja trzecia: brązowy lub czarny, skórzany pach, oto moi faworyci:
Budżetowo: BOB Marino
Jedyne zdjęcia tego zegara na brązowym pachu, jakie znalazłem w sieci:
Jest jeszcze NATO, ale nie lubię tego rodzaju pasków, więc ta opcja odpada zdecydowanie:
Co sądzicie? Najchętniej wrzuciłbym go na jakiś brązowy pach, nieco podniszczony. Ta opcja zdecydowanie wygrywa. Jakie jest Wasze zdanie? Czy brąz pasuje do tego zegarka? Bo mam nieco wątpliwości.
może jednak firmowa bransoleta zagada, bez nerwowych ruchów
a poza tym wydaje mi się, że ta tarcza i bezel jednak fajnie na czarnym parciaku wygląda
skóry do nurków nie rozumiem zupełnie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#10 Wysłany: 2011-04-10, 12:33
Kyle napisał/a:
... skóry do nurków nie rozumiem zupełnie
Bo to desk-diver jest ..
NATO nie lubię, miałem jeden - sprzedałem szybciutko. Bransolety Orienta nie są najwyższych lotów, zresztą sama w sobie niezbyt mi się podoba, układ ogniw, zwężanie itp. Jeśli miałby wylądować na stali - to faktycznie w grę wchodzi tylko plan B. Ta bransoleta jest genialna, mam taką w Boschecie i jest mniodzio .
Ale wolałbym jednak coś ze skóry ..
Zmieniać nitkę w pasku za prawie $100 też nie bardzo mi się uśmiecha. A grubych pachów w czarnym kolorze z żółtym szyciem nie znalazłem ..
Białe szycie pasuje mi do indeksów ... A może cały czarny? Jak w tym:
EDYTKA: Jest jeszcze taki 22mm Benarus. Mam już jeden ich pasek i jest świetny .. Tylko klamra do wymianki .. No i kosztuje połowę ceny Kaina ..
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-04-10, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak