Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#1 Wysłany: 2011-02-02, 14:49 Wiwisekcja byczego Kaina
Dzięki uprzejmości Darka-Zegarka z forum-sam-wiecej-którego, dostałem dziś pasek Kain Heritage. Oczywiście do obejrzenia.
Zaznaczam że ocena jest tylko subiektywna.
Jak dla mnie pasek jajec nie urywa. Jest owszem, ładny dokładny, z fajnej skóry, ale miękkością nie grzeszy, nie pachnie (może jest ciut używany ale wosku nie czuć) i na pierwszy i drugi rzut oka jest po prostu poprawny i nic więcej. Spodziewałem się w sumie czegoś lepszego. Sam nie wiem czego Wybite otworki na języczek klamry widać że są ręcznie zrobione moim zdaniem co ratuje ten pasek jako hand made. Gdyby były równe, powiedziałbym że to wszystko maszyna. Bo na 100% szycie jest maszynowe, co niby nie zabiera ducha hendmejda ale ciut go ogranicza. Opakunek z ekoskórki, klamra nie wiem czy jest w zestawie, jeśli tak to jako ciekawostka całkiem fajna, ale chyba ciut duża. Cóż do wszelkiej maści Pamów i ich otoczki jak najbardziej pasuje. Brakuje przywieszki Na plus boki, zrobione czymś gumowanym elastycznym. Ciekawe jak to będzie się zachowywać po dłuższym użytkowaniu. Ale trzeba doprowadzić do tego żeby wiedzieć jak to się robi i czym
Dokładnie.
Pierwsza i elementarna uwaga - tulejki na teleskopy są za duże, będą rysować uszy koperty. Idealne są takie, które są schowane z milimetr z każdej strony, i wklejane żeby się nie przemieszczały. Miałem kiedyś pasek z takim patentem.
Paski twoje i Denikleusa są co najmniej tak samo dobre.
I mają przywieszki :p
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#6 Wysłany: 2011-02-02, 15:46
I jeszcze jak jest na normalny teleskop, to można go zdjąc. Kiedyś nieopatrznie założyłem tulejki i teleskop...
Tutaj tego paska nie porównuje do swoich. Nie mam dostępu do skór, nie staram się jakoś strasznie je mieć, maszyna jest, tyle że szkoda miesiąca żeby nauczyc się nią szyć Ostatnio przybyło mi wiele środków ktorych za bardzo nie wiem jak dobrze użyć, będziemy testować. Poza tym przyjdzie wiosna skończą się paski, znów do listopada
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#11 Wysłany: 2011-02-02, 16:24
nick555 napisał/a:
I jeszcze jak jest na normalny teleskop, to można go zdjąc. Kiedyś nieopatrznie założyłem tulejki i teleskop...
Mi się to zdarzyło niedawno .. Żeby to zdjąć - trzeba się nieźle napocić, chyba, że pasek spisujemy na straty. Teraz kupiłem sobie tulejki 22mm do pasków 24mm i jest ok. Bo tulejki do grubych pachów to dobry i przydatny wynalazek.
Pasek pokazany przez Nicka b. ładny, ale paski naszych "producentów" nie ustępują mu przynajmniej wizualnie .. A jak nie widać różnicy - to po co przepłacać ..
Blaz [Usunięty]
#12 Wysłany: 2011-02-02, 17:40
Tomek napisał/a:
nick555 napisał/a: