Dla mnie Blancpain jest dużo fajniejszy od Moonwatch.
Tylko to.Moonswatch jest dość ważnym zegarkiem w ostatnich latach przez rozpoznawalność Omegi o której mówi Machu. Jak ktoś się nie interesuje zegarkami to nie ma bladego pojęcia co to jest Bancpain i będzie się zastanawiał czy to ma dużo ości albo czy trudno pestki wydłubać.
Może i być fajniejszy dla wielu niż MoonSwatch, ale nie spełnia takiej samej funkcji jak.MoonSwatch.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Pomógł: 22 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2555 Skąd: Warszawa
#7548 Wysłany: 2025-02-19, 22:29
Dorian06 napisał/a:
bandi napisał/a:
Ale na plastikową jednorazówkę
W Blancpain jest automat chyba z 80 godzinną rezerwą chodu. Może się okazać, że da się to serwisować.
Standardowe plastikowe słocze są nierozbieralne - jakoś zgrzewają kopertę z deklem i szkłem. Tak samo było z Moonswatchem - tutaj fimlik poglądowy
https://youtu.be/oOgDB119hXY?feature=shared
Coś mi sie kojarzy że młody Hayek mówił że będzie można wymienić mechanizm. Było konkretne pytanie czy tę kopertę można otwierać i odpowiedź była twierdząca.
edycja
“movement can be replaced in our production centre in Switzerland where we will also recycle the components from the used movement“ z artykułu w monochrome
Ostatnio zmieniony przez flight 2025-02-20, 09:13, w całości zmieniany 1 raz
Coś mi sie kojarzy że młody Hayek mówił że będzie można wymienić mechanizm. Było konkretne pytanie czy tę kopertę można otwierać i odpowiedź była twierdząca.
edycja
“movement can be replaced in our production centre in Switzerland where we will also recycle the components from the used movement“ z artykułu w monochrome
No to wymiana mechanizmu, a nie serwis mechanizmu.
_________________ "It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
Przecież napisałem że wymiana chodziło ( chyba ) w pytaniu o to czy da się ten zegarek jakoś naprawić - da się. W przypadku innych swatchy przecież niekoniecznie.
Pomógł: 22 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2016 Posty: 2555 Skąd: Warszawa
#7554 Wysłany: 2025-02-20, 13:57
flight napisał/a:
edycja
Wartość takiej "naprawy" to pewnie koszt nowego zegarka + przesyłka "w te i we wte" (chyba, że ktoś ze Szwajcarii) - gut biznes
Edyta: Ale przynajmniej ruch na forum się zrobił, czyli plasticzany Blakpą spełnił swoje zadanie bo się o nim mówi
Ostatnio zmieniony przez bandi 2025-02-20, 14:00, w całości zmieniany 2 razy
Żaden zegarek od dawna nie krzyczał do mnie "kup mnie" jak ten. Mimo że to kińczyk z dziwną nazwą Gdyby był ze 100 zielonych tańszy to bym się nawet nie zastanawiał...
EDYTA: I pomyśleć, że kosztuje niewiele więcej niż plastikowy blakpą
Ostatnio zmieniony przez bandi 2025-02-21, 19:27, w całości zmieniany 1 raz