Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 65 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19156 Skąd: TST
#32 Wysłany: 2016-12-05, 18:14
Taką informację mam na niemieckim trackingu DHL
Cytat:
The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: )
Czyli teraz gdzie szukać?
Polski DHL nie ma widzi przesyłki...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2013 Posty: 305 Skąd: Poznań
#34 Wysłany: 2016-12-05, 19:09
Jedziemy na tym samych wózku
ostatnie info z 17track z 30.11.2016(google translate z chińskiego):
Międzynarodowy Airmail Division, zostały wywiezione - szczegółowe informacje, takie jak prawo, kraju docelowego: Polska, celów urzędu wymiany: Warszawa, ogólnej liczby Opakowanie: 223, pierwotna data wylotu Wyślij członkowskie: 20161201
żaden global tracking nie widzi tego numeru
_________________ Speedway, Sex & Rock'n'roll
Ostatnio zmieniony przez umberto 2016-12-05, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2013 Posty: 305 Skąd: Poznań
#36 Wysłany: 2016-12-05, 19:25
tracking na Taiwan Post pokazuje "in transit"
poczekałbym jeszcze ze zgłoszeniem do PP, tym bardziej, że koleś realizował już zamówienia forowiczów z WUS
u nas jeszcze nie minął tydzień
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 771 Skąd: Mazowsze
#40 Wysłany: 2016-12-08, 09:24
U mnie niestety czarny scenariusz się potwierdził
Po milionie telefonów, wizycie u mnie w domu i przekonywaniu mojej żony, że mam 50 lat i jestem łysiejący (bo takiego gościa pamięta kurier) i odebrałem paczkę dokładnie w tym mieszkaniu GLS łaskawie przyznał się, że dostarczył paczkę komuś innemu, list został podpisany innym nazwiskiem (nie mogą się doczytać ) i paczki nie ma.
I teraz najlepsza historia - GLS nie chce na razie przyjąć oficjalnej reklamacji bo to nie ja jestem klientem. Royal Mail nie chce przyjąc reklamacji od nadawcy bo oni dostarczyli paczkę do PL i w trackingu widać, że jest dostarczona i odebrana a gdzie i komu to już nie ich broszka.
Obecnie nie gadam już z kurierem tylko z jakimś koordynatorem na Mazowsze i zaczynam widzieć małe perspektywy na polubowne załatwienie sprawy ale ogólnie zestawu Royal Mail i GLS bardzo nie polecam
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#41 Wysłany: 2016-12-08, 09:54
Royal Mail chyba zawsze GLS na Polskę przekazuje. Kupowałem 3 zegarki z UK od 3 sprzedawców i zawsze w Polsce przez GLS szło. Raz miałem ciepło, bo facet po taniości zegarek za 600 GBP wysłał i nawet info trackingu nie było..
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#44 Wysłany: 2016-12-08, 18:17
Tapir napisał/a:
Po milionie telefonów, wizycie u mnie w domu i przekonywaniu mojej żony, że mam 50 lat i jestem łysiejący (bo takiego gościa pamięta kurier) i odebrałem paczkę dokładnie w tym mieszkaniu GLS łaskawie przyznał się, że dostarczył paczkę komuś innemu, list został podpisany innym nazwiskiem (nie mogą się doczytać ) i paczki nie ma.
sprawa dla sierzanta majoneza; trzeba bylo nagrac.
Postrasz uokikiem dla pewnosci, a sprawe i tak na policje niezaleznie bym zglosil.