Nie jest to recenzja, tylko kilka słów i fotek w jednym miejscu zebranych dla zapoznania się z modelem.
Lamafa Diver to drugi model microbrandu Athaya za którym stoi niejaki Adrian.
http://www.athayavintage....afa-diver-watch
Więcej o modelu i jego wersjach na stronie autora, tu tylko specyfikacja
Zegarek można kupić w jednej z czterech wersji, z czarną lub niebieską tarcza, z datą lub bez. Każda z wersji limitowana jest do 500 sztuk.
Mój egzemplarz ma niebieską tarczę i datownik
Już po pierwszych fotkach widać, że to żadne novum, raczej hołd dla legendarnego już dziś Seiko 6105-8110.
Napisałem "hołd" gdyż z pewnością nie jest to ordynarna zżynka, zegarek ma własne smaczki i dużo uroku.
Zegarek dostajemy w skórzanym etui i jednym paskiem gumowym, zaletą jego jest, że jest
Dokupiłem mu Obrifrane i skórkę z rekina i na tym ostatnim aktualnie noszę.
Koperta, koronka, dekiel
Na deklu jest folia i tam zostanie dopóki sama się nie zetrze.
Dekliel pod nią jest polerowany i chciałbym, żeby został taki jak najdłużej
Nawet ładnie świeci chociaż nie tak długo jak nowe modele Seiko
Reszta fotek
Zakupu nie żałuję, zegarek jest bardzo urokliwy i daje dużo frajdy.
Koperta ma słuszne wymiary ale z racji krótkich uszu pasować będzie także na mniejsze nadgarstki.
Wykonie bardzo przyzwoite, nie mam się do czego przyczepić.
Zdjęcia bardzo mi się podobają, klasa!
Natomiast co do zegarka to uczucia mam mieszane, z przewagą pozytywnych... Na pewno przez fakt napatrzenia się na pierwowzór.
Koperta świetna, natomiast tarcza mnie nie przekonuje. Przy czym broń Boże nie chciałbym tam widzieć kopii tego co w 6105! Chyba to nakładane indeksy, a przeze wszystkim te trójkąciki, chociaz mam świadomość, że większość klientów nie chce tarcz "jak z drukarki"
_________________ Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
Nakładane indeksy, ramka wokół datownika, wskazówki, to wszystko bardziej podoba mi się niż w pierwowzorze.
Dla mnie teraz zegarek wygląda teraz bardziej nowocześnie a koperty akurat poprawiać nie trzeba było, jest idealna
Uszy maja 20mm szerokości, 22 z pewnością byłoby bardziej na czasie ale 20 też jest do przyjęcia, w końcu pierwowzór miał tylko 19.
Zastanawiam się jednak, czy poszerzenie jeszcze o te dwa milimetry nie zaburzyłoby proporcji?
Ortodoksyjni wielbiciela klasyka pewnie ze mną się nie zgodzą ale myslę, ze jest dobrze
Widzę tu co najmniej jedno zdjęcie na forumowy kalendarz 2016.... A zegarek bardzo przyjemny, choć u mnie przyspieszonego bicia serca nie powoduje jednak...