Pies czy kot?: pies
Wiek: 37 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5285 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2012-08-11, 15:44 Wideosesja
Oceanus Manta OCW-S1400-AJF
Seiko "Tuna" SBBN015 na pasku GasGasBones
Seiko "Kredens" SARB001
Beijing BeiHai
i dupka:
Poljot Strela
Orient Diver 300m
Muzyka to zdaje się Chopin by Możdżer.
Edit: Poprawione linki i wyrzucona muzyka szanownego mości pana Możdżera, który uznał, że naruszam prawa autorskie mimo, że wziąłem jego muzykę z usługi Youtube'a - AudioSwap.
No i dla porządku jeszcze dwa filmiki:
Seiko SCEB009
Grand Seiko SBGX061
Ostatnio zmieniony przez machlo 2013-04-04, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Kredens zdecydowanie zaczął mi się podobać.
A ponieważ Ciniol stał się wyznawcą Ockosekty, to możesz mnie go spokojnie przysłać.
Ale nie aż tak żeby nie doceniać innych ładnych obiektów. Jak coś to niech czysty los rozstrzygnie - rzucimy monetą tzn. ja będę rzucał. Tradycyjnie wybiore orła. Mam już nawet odpowiednią monetę z dwoma orłami.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
No, kredens ma w sobie coś, też mi się od dawna widzi. A widziało towarzystwo SARB005- tarcza w miedzianym kolorze, jak dla mnie miazga, mówiąc młodzieżowo
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
Pies czy kot?: pies
Wiek: 37 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5285 Skąd: Warszawa
#14 Wysłany: 2013-01-26, 22:40
Niestety filmy zostały usunięte i nie wrócą. Dlaczego? W skrócie:
1. Pewnego dnia dostałem wiadomość na YT od osoby, która podawała się za pełnomocnika Leszka Możdżera, że filmy prezentują produkt handlowy i dlatego prosi o zaprzestanie korzystania z muzyki Leszka Możdżera w tych filmach.
2. Opowiedziałem, że muzyka została dodana przez funkcję AudioSwap YT z biblioteki YT. Jest to w pełni darmowa funkcja i mogę z niej w dowolny sposób korzystać - tak jest podane na stronach pomocy YT. YT posiada licencję, która umożliwia wykorzystywanie muzyki z biblioteki poprzez funkcję AudioSwap. Dodałem również, że muzykę usunę po oficjalnym stanowisku YT w tej sprawie.
3. Po kilku dniach filmy zostały usunięte ze względu na wniesione roszczenie przez tego użytkownika. Nie mam możliwości ich edycji i przywrócenia.
4. Napisałem wiadomość na facebooku na oficjalne konto Leszka Możdżera. Opisałem w skrócie sytuację i poprosiłem o rozwiązanie tego nieporozumienia i cofnięcie roszczeń.
5. W odpowiedzi dostałem, że Pan Leszek Możdżer stara się unikać łączenia jego twórczości z wyrobami konkretnych marek i dlatego roszczenie zostało wniesione.
6. Odpowiedziałem, że rozumiem i szanuję jego wolę i jednocześnie poprosiłem o cofnięcie roszczenia, abym filmy wróciły i żebym mógł usunąć muzykę. Wyjaśniłem również, że filmy absolutnie nie miały charakteru komercyjnego i zostały stworzone dla społeczności hobbystów zegarkowych.
7. Spotkałem się z odmową, gdyż niechętnie chciałem usunąć na samym początku muzykę Pana Leszka Możdżera.
Suma sumarum, AudioSwap YT jest do bani, sam YT jest do bani, a resztę przemilczę.
Więcej tego błędu nie popełnię i nie wrzucę nic YT - następnym razem skorzystam z Vimeo.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ