Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#20 Wysłany: 2012-07-17, 18:31
...nie wiem, ale jakoś nie podchodzi mi ten zegarek. Koperta jakaś taka cienka się wydaje. Nie ma zdjęć jakiś z boku? Tarcza taka oklepana dziwnie, no nie wiem, nie podchodzi mi i już...i ta data w kółeczku wpychana w każdym zegarku - pasuje czy nie - nie ważne - ma być. Ja jestem na nie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#27 Wysłany: 2012-07-20, 17:51
I jeszcze jeden:
http://christopherward.ms...2hUPw1DYl9oG/wv
IMHO niezbyt udany - opisywana górnolotnie inspiracja B-Uhrami jest baaardzo powierzchowna, wskazówki odpustowe, buka niestylowa a koronka pretensjonalna. Powiązania z zegarkami lotniczymi lat 30=ych jakoś nie mogę się doszukać, bardziej (kształtem koperty) jakieś powinowactwo z ORISEM BC.
O okrągłej dacie nie wspominam, bo i po co?
Eeeech, gdzież mu do RWD?
PS A ta Selitta SW 200 to, jeśli się nie mylę, uszlachcona Chinka?
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2012-07-20, 17:53, w całości zmieniany 1 raz
W sumie podoba mi się (w przeciwieństwie do poprzedneigo zegara w tym wątku), ale jakoś nie powoduje, żebym się zaczął ślinić. Bardzo fajna koperta, porządna tarcza. Wskazówki i koronka jak to w pilotach.
Jest OK, ale szału nie ma.
Aha, a okrągłe okienko daty w tym przypadku pasuje.
pozdrawiam
Narfas
[ Dodano: 2012-07-20, 20:06 ]
Zinajda napisał/a:
I jeszcze jeden:
http://christopherward.ms...2hUPw1DYl9oG/wv
IMHO niezbyt udany - opisywana górnolotnie inspiracja B-Uhrami jest baaardzo powierzchowna, wskazówki odpustowe, buka niestylowa a koronka pretensjonalna. Powiązania z zegarkami lotniczymi lat 30=ych jakoś nie mogę się doszukać, bardziej (kształtem koperty) jakieś powinowactwo z ORISEM BC.
O okrągłej dacie nie wspominam, bo i po co?
Eeeech, gdzież mu do RWD?
PS A ta Selitta SW 200 to, jeśli się nie mylę, uszlachcona Chinka?
Aha, byłeś pierwszy.
Surowa opinia. Dla mnie jest OK, całkiem wyważony design, a inspiracja nie oznacza kopiowania 1:1. Raczej ciekawi mnie, w jaki sposób pan Ward chce mnie skłonić do kupna akurat jego pilota, bo jest przecież tego całkiem sporo. Ot, dobrze wykonany, nieinwazyjny pilot dla dość konserwatywnego klienta.