chomior, masz rację, choć i tak wśród moich znajomych niewiele osób kojarzy Omegę, dla większości zegarki to Fossil, Diesel, Armani, drogie to Rolexy, a tanie i badziewne to Casio...
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Może wygłoszę niepopularną opinię, ale pod względem urody, BigMak u mnie plasuje się na równi z dużo droższym Sumo.
słusznie prawi, dać mu wódki
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Może wygłoszę niepopularną opinię, ale pod względem urody, BigMak u mnie plasuje się na równi z dużo droższym Sumo.
mam oba, dużo temu bigmaku naprawdę nie brakuje do sumiaka jakby tam jeszcze jakąś porządną bransoletę zainstalować dziwi mnie, że nie powstały jakieś aftermarketowe zamienniki przy całej popularności tego zegarka
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-05-07, 17:44, w całości zmieniany 1 raz
thewickerman88 [Usunięty]
#52 Wysłany: 2012-05-07, 19:12
Też mam big maka czarnego i stwierdzam, że to świetny zegar jest. I bransoleta wcale nie jest taka zła
Mam Orienta, miałem w rękach Seiko i powiem, że widać różnicę na plus dla Sumo. Wyższa jakość wykończenia, choćby samej koperty, jest niezaprzeczalna. Seiko z pewnością jest warte dwóch Big Maków, ale nie trzech lub czterech (w zależności od ceny). Jakby Sumo kosztował max 1500 PLNów, nawet bym się nie zastanawiał, ale za grubo ponad 2000 jest wiele świetnych zegarków...
_________________ Time is meaningless, and yet it is all that exists.
sam zegarek 9,5/10 bransę pomijam bo i tak wymieniłem szybko na ori gumę, a po miesiącu u mnie wygląda gorzej niż po kilku m-cach u poprzedniego właściciela, ale ja tak mam generalnie, że mimo ostrożności zawsze w coś przydzwonię więc czasem szkoda tych 30%- 40% na nówkę dokładać