#46 Wysłany: 2011-02-14, 14:20
Nie, dopiero co kupiłem. Liczę na lepszą jakość, te 44mm u majfrendów nie powalają... Niby jakość ok, ale jak się spojrzy na wykończenie między uszami, to nie wygląda jak milion dolarów Poza tym jak dla mnie koperta bez "limitacji" jest już z założenia warta jakąś stówkę więcej + gdyby pasek okazał się przyzwoity (wygląda nie najgorzej, ale nie wiadomo) to w zasadzie wychodzi na to samo
Tak analizując zdjęcia wydaje mi się, że to nie są takie same koperty - luneta wygląda inaczej, uszy chyba też... i na to liczę
Tylko, że Ticino to jest prawie 1:1 Steinhart natomiast Rouhelena nie
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#49 Wysłany: 2011-02-15, 18:42
Darecki napisał/a:
Tylko, że Ticino to jest prawie 1:1 Steinhart natomiast Rouhelena nie
w jakim sensie bo nie zakumałem...
_________________ Skate or die!
Darecki [Usunięty]
#50 Wysłany: 2011-02-15, 18:51
Ticino to taki Steinhart bez napisu, natomiast Rouhelena ma sporo rzeczy innych tj. koronka, sekundnik, brak napisów na deklu, inna podziałka sekundnika, "t" w kółeczku, inna czcionka indeksów, inny kolor wskazówek co czyni ten zegarek jako lepszy do przyjęcia bynajmniej dla mnie.
Ostatnio zmieniony przez Darecki 2011-02-15, 18:52, w całości zmieniany 1 raz
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#51 Wysłany: 2011-02-15, 19:05
akurat koronka, sekundnik i podziałka czyli najważniejsze rzeczy właśnie różnią się między ticino a steinhartem. Co więcej te od ticino są prawie takie same jak u heleny.
Pomijam, że ticino jest w PVD (stein chyba też) ale nie wiem czy jest normalna wersja, jest?
Zatem dalej nie rozumiem tego, że ticino jest jak 1:1 jak steini.
Coś chyba Darku za dużo wypiłeś
Na moje niewprawne oko to Ticino od Heleny różni tylko kolor wskazówek i brak "T" w przypadku Ticino - oczywiście mówimy o wersjach w PVD. Steinhart ma inne indeksy w każdej wersji, a dodatkowo w wersji PVD, koronka jest taka sama jak u Heli i Ticino.
Edyta: zdjęcia poglądowe:
Helena:
Ticino:
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2011-02-15, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Darecki [Usunięty]
#53 Wysłany: 2011-02-15, 19:23
Cały dzień dziś jestem zakręcony Oczywiście, że koronka jest inna. Pozostałe rzeczy również. Nie wiem z czym ja to porównywałem
Ale dla mnie Helena prowadzi bo ma inny kolor wskazówek, no i to T, dzięki któremu na tarczy nie jest tak pusto. Plus oczywiście mechanizm ze swan neck, czego nie ma w Ticino. To chyba tyle.