Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#31 Wysłany: 2010-06-21, 18:31
Wozu twoja radosc z tego zegarka widac jak na dloni z tych apetycznych fotek
#32 Wysłany: 2010-06-21, 20:48
Z tego miejsca składam serdeczne podziękowania za wyrazy z głębi serca płynącej szczerej nienawiści
A tak serio to naprawdę zegarek mi się podoba
jest super i trochę to na fotkach mam nadzieję ostatnich uchwyciłem jak jest koperta pomalowana przez Mistrza Svedosa !
Właśnie grubym papierem ściernym pracuję nad paskiem, trochę go "ścioram" ale nie chcę przesadzić
bo chcę, żeby jakoś do koperty błyszczącej pasował ale trochę zawsze go "ścioram... "
Prawdziwa Lady in Red , po uwintydżeniu pasiorka poprosiemy o fotorelację ...
Wozu [Usunięty]
#34 Wysłany: 2010-07-07, 14:45
Mała ciekawostka co do mojej rdzawej marysi
noszę ją codziennie (nie cały czas) nigdy jej nie nakręcałem z koronki i po 19 dniach zegarek zrobił zero minut
w sekundach się nie orientuję bo nie posiadam
Piszę jako ciekawostkę bo ten mechanizm to takie malutkie to to i pewnie to przypadek, że tak działa dokładnie.
Nie chcę się tutaj zachwycać na dokładnością, bo sami gdzieś pisaliście, że o pracy automatów to książkę można napisać,
Ustawiałem go 18.06 z czasem na stronie internetowej i dziś z zupełnej ciekawości włączyłem tą stronę i sprawdzałem, a tutaj zero minut odchyłki
OT, ale mi się przez ten "HERC" przypomniało. Kupiłem kiedyś za kwotę 7,50 peelenów chińskie pióro "HERO" (tak myślałem) ale okazało się że to chińska podróbka chińskiego pióra, o nazwie "HERB".
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2010-07-07, 17:29, w całości zmieniany 1 raz
Na pudełku jest MADE IN CHINA. Jeśli chcecie, Kumotrzy, mogę zrobić fotkę (razem z jakimś zegarkiem, np ACzCh z MiG-a, żeby nie było tak całkiem OT).
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2010-07-07, 21:43, w całości zmieniany 2 razy
Wozu [Usunięty]
#40 Wysłany: 2010-07-07, 21:51
Jeżeli chodzi o podróbkę podróbki
to porównałem Herca z Blue Homarkiem i koperta jest identyczna pod każdym względem, wręcz w Hercu lepiej wykończona zdecydowanie
Ale na tym przewaga Herca się kończy , szkiełko bardziej sferyczne, które zniekształca obraz pod kątem, inny dekiel (który co prawda lepiej odkręcić, ale to żadna zaleta), o werku nie wspomnę
i jeszcze nie wkręcane teleskopy i klamerka najmniej dziwna.
Na korzyść Herca przemawia tarcza (wiadomo )
i po bliższej obserwacji zdecydowanie osłonka koronki w hercu jest lepsza, ładniejsza, lepiej dopasowana.
Podsumowując Blue Homarek jest super, ale marysia rdzawa też daje radę