Pies czy kot?: kot
#166 Wysłany: 2010-10-22, 17:16
zapiecie wypina sie właściwie samo
mam nie za duży nadgarstek, a pasek jest dość długi i sama zapinka nie układa sie centralnie tylko nieco bokiem
jakies takie mało wygodne sie wydaje
może na kiepski egzemplarz trafiłem?
Sprawa wyjaśniona.... w zapięciu jest bolczyk do zachaczenia o dziurkę. Bolczyk jest przy długi i jak zapinasz to potrafi przyblokować klamrę. Sama klamra ze względu na rozmiar jest wyprofilowana tak że może zachaczać pod złym kątem i nie ma "klik".
Ja rozwiązałem problem metodą prób i błędów leciutko wyginając tą część przy zapięciu z bolczykiem (mówię o łukowatej części klamry, tej podwójnej co się ją składa). Po kilkunastu próbach udało mi się uzyskać taki profil łuku że zapięcie robi "klik" i trzyma (zresztą nawet całkiem porządnie).
Dzięki Panowie. Dzisiaj patrzę na innym monitorze i zdjęcia niestety wyglądają dużo gorzej niż na moim laptopie. Teraz się zastanawiam co jest słabym ogniwem - zdjęcia, moja matryca w laptopie czy monitor w pracy.
Alamo, nie jest powiedziane, że będzie lepiej, choć mam taką nadzieję
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Słabym ogniwem jest brak kalibracji wszystkich wymienianych przez Ciebie monitorów
Drugie zdjęcie koronki ma klimat, tylko je przekadruj
Umieść koronkę na prawym dolnym silnym punkcie i będzie malina.
Tylko kurde na laptopie zdjęcia sprawiały na mnie wrażenie jakby były dobrej jakości, a na tym LCD w pracy są jakieś takie nieostre i wyglądają jakby były robione w bardzo słabym świetle i są "niechlujne" Z tym ostatnim zdjęciem masz rację, kadrowałem je chyba ze 3 razy i w końcu już sam nie wiedziałem jak zostawić, zdecydowałem, że centralnie. Idę dzisiaj po żarówki 100W, bo doświetlam 40-ami i to słabe jest.
Santino, nie da się napisać konkretnie jakie parametry, bo to zależy przede wszystkim od światła.
Ostatnio zmieniony przez tessio 2010-12-17, 11:30, w całości zmieniany 1 raz