Gratuluję, bo fajny, szkło dla prawdziwych mężczyzn i świeci jakby miał bezpośrednie połączenie ze stadem świetlików...
niech się nosi
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#22 Wysłany: 2013-10-01, 21:42
Prosty jest to w sumie zegar... I tak myśląc dlaczego mi się podoba, można wymienić kilka elementów:
- niespotykane szkło, które jednak samotnie wyglądałoby tylko dziwnie. Ale w połączeniu z
- świetną kopertą, która ze szkłem nadaje spójności konstrukcji. Pomimo rozmiarów nie jest klocowata, imo to zasługa świetnego profilu.
- bezel. Świetne, grube nacięcia i rozszerza się ku górze - jak w sumo. Kolor wkładki to bajka! Jak używany przy pimpowanych muscle carach "candy blue". Przypomina mi najlepsze amerykańskie fury z lat 60, najlepsze lego z dzieciństwa i nie wiem co tam jeszcze... Metalizowana powłoka daje efekt, którego nie da się opisać - kto może, zobaczy w Zgierzu.
- bransa - zawsze taką chciałem
- kolor lumy w połączeniu z niebieskim kolorem reszty bardzo mi przypomina zdjęcia omegi autorstwa Karola, uwielbiam to połączenie kolorów.
I niby jest to spokojne, ale imo bardzo dobrze, że nie skusili się na jakąś pomarańczową wskazówkę! W tym zestawie kolorów to by nie pasowało.
Rzeczywiście jest to spokojny zegar ale dzięki trafieniu w 10 z kolorami i spójnemu połączeniu ciekawych elementów i rozmiaru - ma moc. Największą ze wszystkich moich zegarków
#23 Wysłany: 2013-10-01, 21:48
Piekny batyskaf Koperta, bezel, bransa i za....ste szklo - przemyslane i spojne niesamowicie. Tarcza, dobrany pod nia kolor datownika... zdecydowanie brawa dla producenta za projekt i wykonanie.
s
Ostatnio zmieniony przez strix 2013-10-01, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#28 Wysłany: 2013-10-02, 10:17
eee, ja tam lubię kawał żelaza.
rekompensuje mi jego brak przy helsonie...
Btw, wiecie, że helson na tym kajdanie wygląda przezaje! ale jest problem - pierwsze ogniwa są tak grube, a helson ma otwory na tyle blisko koperty, że nie da się ich ustawić "pionowo" w dół.
Jedyna opcja to tak, że sterczą poziomo i dupa...
Całe szczęście, że nie kupiłem nigdy tego kajdana do helsona bo bym wyrzucił 100$ w błoto
Ale wygląda kozacko - są jeszcze jakieś brandy gdzie można kupić taką bransę 24mm?
Tylko jak uniknąć podobnej sytuacji
muszę zobaczyć w sklepie helsona - ale kurka, płacić 100$ za bransę...
To może już lepiej mesha.