Pies czy kot?: pies
#16 Wysłany: 2013-01-26, 20:53
Fotki zamiatają, sejkacz też. Jakiś czas temu był moim celem - niestety (według mojej żony stety )nie udało mi się spieniężyć Tissota Le Locle i brak gotowizny uniemożliwił mi ten zakup. Szkoda, bo zegarek mi się podoba. Emocje co prawda opadły, ale nadal uważam ten model za jeden z najpiękniejszych czasomierzy, a już bez wątpienia mających "to coś" w sobie. Niech się nosi.
Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37157 Skąd: Bone China
#22 Wysłany: 2013-01-27, 01:23
..o obróbkę fotki pytam .
#23 Wysłany: 2013-01-27, 07:46
Fotografuję zawsze w RAW. Wywołuję w fotoszopie i na tym etapie jest najwięcej mieszania. Ale przede wszystkim staram się tak zrobić wyjściowe zdjęcie, żeby nie było konieczności dorabiania czegokolwiek na etapie obróbki. Dlatego najwięcej czasu zajmuje mi ustawianie planu zdjęciwego, pomiary światła itp, Ja jestem wychowany na fotografii analogowej, dlatego robię wszystko, żeby zdjęcie bylo po prostu dobre jeszcze przed obróbką:-)
Dzięki, poczytam. A zdjęcia do kalendarza chętnie udostępnię. I to nawet lepsze niż te:-)
Hola, hola, bez żadnych samozachwytów
Udostępniane zdjęcia są ocenianie komisyjnie, poddawane głosowaniu i dopiero pokazywane całemu światu w formie kalendarza
Gio [Usunięty]
#25 Wysłany: 2013-01-27, 10:45
wahin napisał/a:
Gio napisał/a:
Dzięki, poczytam. A zdjęcia do kalendarza chętnie udostępnię. I to nawet lepsze niż te:-)
Hola, hola, bez żadnych samozachwytów
Udostępniane zdjęcia są ocenianie komisyjnie, poddawane głosowaniu i dopiero pokazywane całemu światu w formie kalendarza
No domyślam się, że jakaś selekcja następuje skoro zdjęć i ich autorów trochę tu jest:-) Jakbyś jeszcze był tak uprzejmy żeby mi wskazać ślady tego samozachwytu to będę wdzięczny...
emster [Usunięty]
#26 Wysłany: 2013-01-27, 12:20
Gio, pochwal się jeszcze gdzie kupiłeś, bo i ja na niego poluje od jakiegoś czasu
Gio [Usunięty]
#27 Wysłany: 2013-01-27, 12:48
emster napisał/a:
Gio, pochwal się jeszcze gdzie kupiłeś, bo i ja na niego poluje od jakiegoś czasu
Od Higuchi'ego sprowadziłem. Dostępność się zmniejsza, bo nie ma go już w katalogu. To mnie zdopingowało, bo od dawna chciałem go mieć:-)
Pies czy kot?: pies
Wiek: 37 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5285 Skąd: Warszawa
#28 Wysłany: 2013-01-27, 13:31
Fajny SARBik, a zdjęcia jeszcze lepsze.
Właśnie wpadł mi do głowy pomysł, żeby sprawić sobie białego i zamienić wskazówki sekundowe z SARBem001, czyli do białego niebieska sekundowa a do kredensa srebrna.
Gio [Usunięty]
#29 Wysłany: 2013-01-27, 14:14
machlo napisał/a:
Fajny SARBik, a zdjęcia jeszcze lepsze.
Właśnie wpadł mi do głowy pomysł, żeby sprawić sobie białego i zamienić wskazówki sekundowe z SARBem001, czyli do białego niebieska sekundowa a do kredensa srebrna.
No to do takiej operacji trzeba tylko mieć kredensa, którego zdobycie nie jest chyba aktualnie operacją trywialną:-)