Nie, nic o kursach walut. Myślę po prostu, że warto byłoby w fotkach, zamieszczanych w Forum, zwłaszcza opisach, recenzjach itp. prezentacjach a i na bazarku przynajmniej w jednej mieć jakiś element stały, określający skalę, wielkość pokazywanego przedmiotu, gdyż trudno czasem stwierdzić, czy na fotce jest damskie maleństwo, czy potężna patelnia dla goryla - no i sądzę, że optymalnym takim sztafażem byłaby moneta 1 zł - łatwo dostępna, wszystkim znana, neutralna wizualnie. Co o tym sądzicie, dałoby się zrobić?
Ja tam bym dał z przymusu...nie ma złotówki jest kara. Drugi az nie ma i konfiskata mienia sprzedawanego.
#4 Wysłany: 2011-08-11, 10:35
Zinajdo... Często mamy problem z wyegzekwowaniem wydawałoby się tak oczywistego wymogu jak podanie ceny czy wklejenie własnego zdjęcia, a co dopiero wymóc na wszystkich zrobienie zdjęcia porównawczego ze złotówką. Imo pomysł dobry, tylko w praktyce nierealny...
to dobry pomysl, z tym, ze nie wprowadzalbym tego, jako przymus, lecz raczej "pod rozwage".
Tak właśnie myślałem, ten temat miał z jednej strony zwrócić uwagę, a z drugiej zaproponować łatwe w realizacji, standardowe rozwiązanie. W końcu, to prezentującemu, w takim czy innym celu, zależeć powinno na jak najdokładniejszym pokazaniu zegarka.
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Kiedyś miałem takie coś i raz pokazywała inny wynik, a za drugim razem inny na tej samej rzeczy.Dlatego lepiej zainwestować w coś z certyfikatem moim zdaniem
Pies czy kot?: kot
Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#15 Wysłany: 2011-08-19, 23:08
Niestety Czino ma rację, narzędzia miernicze dobre są drogie, mam i taki elektroniczny szmelc i dobrą zegarową , ale najlepsze IMO są stare np. Vis'a czy Mausera, zresztą zależy czy potrzebuje się dokładniejszego odczytu niż 0.1, wtedy śrubkę mikrometryczną się uskutecznia