Pies czy kot?: pies
#1 Wysłany: 2011-02-21, 19:11 Kemmner Kleine Flieger Ref. 164/183
Cześć!
Zegarek kupiony ok. miesiąc temu ale dopiero teraz czas pozwala na foto-dokumentację. Rozmiar dla niektórych prawie damski - 37mm bez koronki, wysokość ok. 12mm, lug to lug 45mm. Zegarek posiada obrotowy bezel w stylu lotniczym ("odwrotne" ułożenie cyfr na bezelu) Szkiełko hesalith. WR na poziomie 5atm. Koronka nie zakręcana o średnicy ok. 6mm. Rozmiar paska 19mm. indeksy i wskazówki pokryte superluminovą w kolorze białym, świecąca na niebiesko-zielono (turkusowo ) Werk chiński BWFA oznaczenia nie pamiętam (Svedos będzie wiedział ). Zegarek jest piękny. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. W komplecie otrzymujemy eleganckie drewniane pudełko i na wyraźną prośbę dwa paski - czarny i brązowy. Zegarek jest świetnie wykonany. Mimo długich poszukiwań nie dopatrzyłem się niedoróbek. Galerię będę starał się regularnie uzupełniać bo zegarek na pewno zostanie u mnie dłuuugooo.
Wojtek
Idz Pan w zaspy czy co Pan tam masz w okolicy, lazi za mna ten zegarek od dawna (i w dodatku jest cholerstwo znowu do wziecia), a ten tu takie fajne fotki zapodaje...
Czemu ten bezel ma podzialke w odwrotnym kierunku do normalnych nurkowych...?
Pies czy kot?: pies
#12 Wysłany: 2011-02-21, 20:28
Alamo -
To nie diver tylko pilot.
Rybak -
Zadałem to samo pytanie Rolandowi Kemmnerowi przed zakupem i taką dostałem odpowiedź:
"for pilots are the last 15 minutes before landing or take-off very important. During this time they have to do their checklist. You put the 15 minutes line from the bezel straight to the minute hand and now you have a count-down"
Wojtek
Ostatnio zmieniony przez w_kaczmarek 2011-02-21, 20:28, w całości zmieniany 1 raz