Panowie stałem się posiadaczem uroczego Ankera. Idzie jak burza, ma tylko jeden feler. Brak dekla Doradźcie co można z tym zrobić? Oczywiście najprościej byłoby znaleźć pasujący dekiel, ale o ile w przypadku rusków nie ma z tym problemu, tak tutaj jednak pojawia się pewna trudność. Może ktoś z was ma jednak jakieś rupieci od Ankerów? Albo wie jak i z czego mogę dopasować dekiel?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 1682 Skąd: Warszawa
#7 Wysłany: 2011-05-30, 20:58
Buczo, graty piękny okaz i super cyferblacik - powiem tak - ankerty są na Alle i to nie za drogo więc można plować, nie dam głowy że coś od Ruhli może pasować, trzeba próbować.
Parę Ruhli z domowego wiadra przymierzałem. Nie podeszło. Spróbuję te Zimy.
Z tym polowaniem to może i dość, czasem jakiś Anker przewinie się przez allegro.
Muszę coś skombinować, bo wskazówki w tym zegarku mnie powalają
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#13 Wysłany: 2011-05-30, 21:57
Ankery bywają jeszcze na ebay , tylko koszt się nie kalkulują
#14 Wysłany: 2011-05-30, 22:28
Buczo napisał/a:
Parę Ruhli z domowego wiadra przymierzałem. Nie podeszło. Spróbuję te Zimy.
Ta koperta mi "dzwoni" - GUB może?
Cytat:
Z tym polowaniem to może i dość, czasem jakiś Anker przewinie się przez allegro.
Zawsze pozostaje dorobienie - zegarmistrz lub dobry tokarz precyzyjny da radę. Jeżeli nie wyoblić z blachy (jak oryginalny), to wytoczyć tradycyjny.
No i ewentualnie przeróbka na dekiel na wkręty.
Jak tylko zrzucę gips z nogi ruszę do swojego zegarmistrza. Tak się napaliłem na ten zegarek, że coś będę musiał wykombinować. Znajomy tokarz na pewno się znajdzie
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2011-05-30, 23:04, w całości zmieniany 1 raz