Dwa Jaśki, cztery koronki
Odpowiedz do tematu

: Dwa Jaśki, cztery koronki
Przedstawiam upolowane za zachodnią granicą, dwa Jasie Sprężynowe :-)

Pierwszy to BEB053, znany już w wersji stalowej - tym razem "all black". Muszę przyznać, że ładnie prezentuje się w takim wykończeniu, z krwiście czerwonymi akcentami ;-) Bransoleta również jest czarna jak noc, jakością i wzornictwem przypomina te z Seiko, zresztą to żadna niespodzianka. Koronka na godzinie 3 to standardowe nastawy zegarka: dzień tygodnia/miesiąca i godzina. Poniżej znajduje się koronka, która obraca wewnętrzny bezel (dwukierunkowo).

Drugiego Jana nazwałem "światowcem" :cool: no co, wśród napisów widnieje też "worldtimer", a na bezelu ma skalę GMT :-D To model BEB057. Ciekawostką jest fakt, że na srebrnej tarczy pięknie, trójwymiarowo zaznaczone są kontynenty z perspektywy, o ile dobrze rozróżniam, Arktyki. Zresztą indeksy też są trójwymiarowe, całość robi ładne wrażenie wielopoziomowej, plastycznej, misternej konstrukcji. W wypadku tego zegarka, górna koronka kręci bezelem z nazwami miast. Pasek jest wymienialny, od dołu są zrobione wnęki, aby można było dotrzeć do teleskopów, a z góry jest ściśle dopasowany do obrysu koperty. W okolicach uszu jest o wiele grubszy i sztywniejszy (wyprofilowany) niż przy zapięciu. Do rzeczy :twisted:

W obu zegarkach luma świeci średnio, nie tak mocno jak w Seiko i raczej nie tak długo. Obydwa mają średnicę ok 42-43 mm bez koronek.

:
Bardzo fajne obydwa. Ostatnio chodzi za mną jakiś Jaś, więc zaczynam się rozglądać

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Światowca już kiedyś rozważałem. Fajny

:
Ja też rozważałem już od dłuższego czasu jakiegokolwiek J.Springs'a, potem jak pojawiły się na Allegro to jeszcze jakoś wytrzymałem ;-) a teraz trafiłem na dwa naprawdę sympatyczne egzemplarze, no i są już ze mną. Jestpanzadowolony :-)

:
Santino napisał/a:

Ja także .

:
torsen, Daj linke gdzie kupowałeś. Szukam, szukam i znalazłem na zatoce ale cena to hohoho :shock: :???:

Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Rudolf napisał/a:
Santino napisał/a:

Ja także .

No patrz... ja kiedyś prawie go też kliknąłem :razz:

World Wide Watches
:
po raz kolejny to powiem... ten z jasną tarczą jest piękny :mrgreen:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Kupowałem na niemieckim forum z ogłoszenia, to i cena bardziej przyjazna :cool:

:
obyś był równie przyjazny jak się znudzi :twisted:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
G., chyba minie trochę czasu zanim się znudzi, światowiec dziś był ze mną pół dnia (drugie pół miałem "all-black" na łapie) i nosi się świetnie, zerka się chętnie, leży jak przyklejony... po prostu cut-mjut-ożeszki ;-)

:
torsen, spokojnie... ja poczekam... nie spieszy mi się :twisted: wczoraj dotarł Mako i bond strap do jednego z klonów Suba więc noszę te dwa na zmianę i się napatrzeć nie mogę. Póki co szukam inspiracji na kolejny zakup, a Jasiek.. będzie jak Ci się znudzi :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-04-19, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
:
świetne jaśki, oba widziałbym u siebie :wink: graty za dobry zakup :wink:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
fajne zegary, worldtimer zawodowy :mrgreen:

beceen | ***** ***
:
I brawo ten Pan, dobre Jaśki nigdy nie są złe.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum