Szkoda, że taki mały...ale i tak go lubię.
Dostałem go jako uszkodzony na allegrowej aukcji.
Poszedł jakiś czas temu do spa i oto cieszy moje oczy
Tył trochę porysowany cape cod był w użyciu, ale nie dało się wszystkiego spolerować:
i na koniec z dużo nowszym (o jakieś 50 lat) bateryjkowym bratem... widać różnicę w wielkości
Odpowiedz do tematu
: mechaniczny Sea Horse
:
Nosiłbym.
:
Piękny!
Zobacz co foka Ci na niego powie
Zobacz co foka Ci na niego powie
:
...pasti, bardzo ładny zegarek, gratulacje
...co do dekla, to zostaw tak jak jest i nie kombinuj.
...co do dekla, to zostaw tak jak jest i nie kombinuj.
:
Nosiłbym. Oba
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Fajni konik Pasti, nosiłbym także.
:
Też chętnie założyłbym od czasu do czasu
Elegancki.
Elegancki.
:
Piękny i ponadczasowy zegarek.
Rozmiarem się nie przejmuj - nadgarstek Ci czasem odpocznie
Rozmiarem się nie przejmuj - nadgarstek Ci czasem odpocznie
:
Bardzo ładny. Ponadczasowa elegancja.
Nosiłbym
Nosiłbym
:
Pasti tarcza była w takim dobrym stanie czy coś z nią robiłeś?
:
Wiem, generalnie że vintage Seiko materiałowo jest pierwsza klasa. Sam mam King Seiko z 69 roku i jest w niezłym stanie chociaż tarcza nie jest w taka czyściutka jak u tego SH.
:
Tarcza już taka była
W sumie kupiłem go za jakieś $15 uszkodzonego + musiałem jakąś 100 pln zainwestować w naprawę.
Na aukcji kiepsko wyglądał - miał zmasakrowane szkiełko i nie chodził. Na szczęście okazało się, że ktoś robił foty z lampą wieczorem i przez mocno porysowane szkiełko wyglądał okropnie... dzięki temu nikt nie licytował
A King Seiko też sobie kiedyś upoluję, nawet na GS się czaję jakiegoś starszego, ale ceny są dość spore.
Morion napisał/a: |
Pasti tarcza była w takim dobrym stanie czy coś z nią robiłeś? |
Tarcza już taka była
W sumie kupiłem go za jakieś $15 uszkodzonego + musiałem jakąś 100 pln zainwestować w naprawę.
Na aukcji kiepsko wyglądał - miał zmasakrowane szkiełko i nie chodził. Na szczęście okazało się, że ktoś robił foty z lampą wieczorem i przez mocno porysowane szkiełko wyglądał okropnie... dzięki temu nikt nie licytował
Morion napisał/a: |
Wiem, generalnie że vintage Seiko materiałowo jest pierwsza klasa. Sam mam King Seiko z 69 roku i jest w niezłym stanie chociaż tarcza nie jest w taka czyściutka jak u tego SH. |
A King Seiko też sobie kiedyś upoluję, nawet na GS się czaję jakiegoś starszego, ale ceny są dość spore.
World Wide Watches
:
Odpowiedz do tematu
jak ja was czasami nienawidzę
wzbudzacie we mnie pokłady zazdrości
bardzo klimatyczne Seiko, gratuluje
wzbudzacie we mnie pokłady zazdrości
bardzo klimatyczne Seiko, gratuluje
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.