Taki kwarcyk... Grand Seiko HEQ
Odpowiedz do tematu

: Taki kwarcyk... Grand Seiko HEQ
Zrobiłem dziś kilka fotek mojego niedawnego nabytka :))

World Wide Watches
:
Oj , piękna ta nabytka

Blaz
[Usunięty]
:
Ale że japoński? Japończycy nie robią fajnych zegarków... :))

:
Eeee... to TYLKO Seiko ;) a każdy wie, że jak zegarki ty tylko śfajcarskie. Na pewno źle chodzi i w ogóle jakiś taki... cool

:
Napisz przy okazji, jak to jest, gdy włożysz tego Seikacza po zdjęciu Boschetta. Piszę to na serio, od dawna myślę o czymś takim ale obawiam się jego małości.

:
Bardzo fajny ten zegarek, styl dokładnie taki jaki lubię, tzn proste wskazówki z lumą, tak samo indeksy, bez zbędnego wensza. Rozmiarowo to chyba poniżej 400 mm będzie? Jeśli tak to jak dla mnie jak najbardziej OK ;)

:
Naprawdę fajny, jakby miał jeszcze tylko napis automatic na tarczy to by był idealny :))

:
Pasti świetne te grand Seiko :)

:
pasti, bardzo smakowity :) Kiedy na bazarek ? :złośliwiec:

"Elvis Has Left the Building"
:
Przemek napisał/a:
Bardzo fajny ten zegarek, styl dokładnie taki jaki lubię, tzn proste wskazówki z lumą, tak samo indeksy, bez zbędnego wensza. Rozmiarowo to chyba poniżej 400 mm będzie? Jeśli tak to jak dla mnie jak najbardziej OK ;)

Powyżej 400mm to nawet dla mnie trochę dużo! :))

:
Nom, jak się domyślacie miałem na myśli 40 mm :))

:
Super kwarcyk cool

:
jaro19591 napisał/a:
Napisz przy okazji, jak to jest, gdy włożysz tego Seikacza po zdjęciu Boschetta. Piszę to na serio, od dawna myślę o czymś takim ale obawiam się jego małości.

W takiej kombinacji jeszcze nie zdążyłem sprawdzić... ale noszę na zmianę z Hamiltonem, który ma jakieś 45 mm i jest dość ciężki, Mam też kilka innych japońców w tytanie - cienkich i lekkich. Każde się nosi trochę inaczej ;)
Ja mam jakieś 17,5 w nadgarstku i te 37 mm bez koronki (ok. 40 z koronką) jest w sam raz - w szczególności do koszuli. NAtomiast odważniki wolę nosić latem do koszulek.

Mogę zrobić jakieś foto porównawcze z Boschettem.

Martob napisał/a:
pasti, bardzo smakowity :) Kiedy na bazarek ? :złośliwiec:

Jak mi się znudzi... jednak obawiam się, że może to szybko nie nastąpić :D

World Wide Watches
union
[Usunięty]
:
Świetny GS i fajne fotki... cool

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum