SEIKO 6105-8110 / SEIKO 6309-7040 / SEIKO 6309-7049
Odpowiedz do tematu

:
I tak czeba! cool A tropiki zacne są... Choć nie wiem dlaczego ktoś tego nie natrzaska trochę, na bieżąco i w miarę tanio, skoro "NOS-y" z lat siedemdziesiątych zdarzają się w okolicach 150 eurasów :głową w mur:

Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Kasamene napisał/a:
I tak czeba! cool A tropiki zacne są... Choć nie wiem dlaczego ktoś tego nie natrzaska trochę, na bieżąco i w miarę tanio, skoro "NOS-y" z lat siedemdziesiątych zdarzają się w okolicach 150 eurasów :głową w mur:

...........na początku swojej kariery zegarkowej wywaliłem vintage tropic'a w stanie NOS, który do plażowego divera jako gratis był dany. Pasek droższy od zegarka, jak się po czasie okazało :oops:

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
jimmy napisał/a:
Kasamene napisał/a:

...........na początku swojej kariery zegarkowej wywaliłem vintage tropic'a w stanie NOS, który do plażowego divera jako gratis był dany. Pasek droższy od zegarka, jak się po czasie okazało :oops:

Bo to brzydkie na pierwszy rzut oka! :D Tak sobie tłumacz! Ile rzeczy człowiek zniszczył, albo wywalił gdzieś... Ale fakt, wkurza gdy sobie uświadomić ;)

:
Kasamene napisał/a:
jimmy napisał/a:
Kasamene napisał/a:

Bo to brzydkie na pierwszy rzut oka! :D Tak sobie tłumacz! Ile rzeczy człowiek zniszczył, albo wywalił gdzieś... Ale fakt, wkurza gdy sobie uświadomić ;)

...............mądry po szkodzie :D ;)
..............a żółwie zacne pifko

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
jimmy napisał/a:
..............a żółwie zacne pifko

pifko Dzięki jimmy!

Długo zeszło, musiało się coś w kolejce pokomplikować, ale w końcu moja parka trafiła na warsztat ;) Wczoraj dostałem pierwszą od kilku tygodni wiadomość, dziś już zdjęcia po serwisie. Do końca tygodnia bujają się w rotomacie, a po niedzieli poczta...

6309-7049

6309-7040

:
Kasamene, piękna robota. Kto takie cuda robi, naprawdę świetne.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
kornel91 napisał/a:
Kasamene, piękna robota. Kto takie cuda robi, naprawdę świetne.

Dzięki Marcin! Uszanowanko :) pifko
Zegarmistrz zagramaniczny, ale w przypadku Seikaczy nie chciałem ryzykować ;)
The Watch Spot

:
Mirku praca warta każdych pieniędzy.

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
A tak z ciekawości to jaka jest miedzy nimi różnica?

Skate or die!
:
A to akurat łatwo ciekawość zaspokoić ;) Według wszelkich znaków na niebie i ziemi... niczym!
Ale zaraz, zaraz... Oprócz "kodów" serii nabitych na dekielkach, no i kosmetycznymi w sumie różnicami w nadrukach na tarczach. Nie wiem na ile to miarodajne dla większych partii, ale w tym, konkretnym przypadku, 7049 ma taki cytrynowożółty napis WATER RESIST, podczas gdy 7040 ma taki, powiedzmy, pomarańczowy. Dodatkowo, te "mikroskopijne" opisy na dole tarczy, 7040 - Made in Japan, 7049 - coś dłuższego, z tekstem Cased in Hong Kong (tak orientacyjnie).
"9" na końcu, to wersja wyłącznie na rynek USA, "0" to reszta świata. Podobnie z 6105, identyczne modele 8110 oraz 8119.

Skoro reszta świata, to Japonia chyba też, dlatego nie podejrzewam założonej z góry niższej jakości na przykład. Koniec końców, to chyba podobnie jak teraz z modelami z "J" i z "K" w oznaczeniu modelu. Inna montownia po prostu, a w tamtych czasach kontrola jakości, zwłaszcza u Japończyków, stała na dobrym poziomie :)

:
Cuda! Efekt końcowy nie do opisania. Graty! cool

:
Dobra robota pifko
Mógłbym przygarnąć takie zegarki :)

:
kornel91, Fixxxer, Rudolf pifko pifko pifko
Na razie sam się szykuję na ich przejęcie, na przyszły tydzień. Paski od wjean28 czekają już od jesieni... ;)

:
................ :shock:
pifko

:
:shock: cudo

Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni :/
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum