Biblio, światło to podstawa
w_kaczmarek, wydaje mi się, że 46 mm, bo duża jest. Zegarek mam w domu, teraz nie sprawdzę.
Odpowiedz do tematu
:
:
Ile razy włażę na Twój topik to się czuję zabity, świetne foty. Aż się boję co zaczniesz z lustrem wyczyniać.
Czym oświetlasz?
Czym oświetlasz?
:
Dwoma lampkami z Reala - 25 zł sztuka, tańszych już chyba nie było Muszę kupić mocniejsze i inne żarówki, bo to światło nie do końca mi pasuje.
:
U mnie leżą halogeny 500W, nie wiem czy to nie lekka przesada...
Jeszcze jedno mam pytanie - pracujesz na rawach?
Jeszcze jedno mam pytanie - pracujesz na rawach?
:
JPG,chyba nawet nie mam w aparacie zapisywania RAW, miałem kiedyś sprawdzić i zapomniałem... W tych lampkach są żarówki 60W, takim halogenem jak Ty masz może dobrze byłoby odbić światło od sufitu czy ściany, nie wiem bo nigdy się nie bawiłem takim szperaczem .
:
Zacznij z rawami, balans bieli przestaje być problemem, dojdzie Ci jeszcze kilka możliwości z korektą foty.
:
Panowie to nie sprzet tu jest wazny - pomaga, ale nie "zrobi" foty. Potrzebne jest oko i zmysl zeby widziec pewne rzeczy i je pokazac. Jedni maja od razu, inni lapia po wielu cwiczeniach i ogladaniu fot innych. To mozna cwiczyc majac do dyspozycji naprawde skromne srodki - 2 lampki nocne, 2 kalki techniczne do rozproszenia swiatla i przecietny kompakt z manualem + statyw.
a foty standardowo swietne
Pozdr
s
a foty standardowo swietne
Pozdr
s
:
Świetne foty, jak zwykle ..
:
koronka jest jakaś dziwna w tym modelu, wygląda jak w U-BOAT'ie
46 jakoś bardziej proporcje trzyma, i mówie to nie tylko dlatego, że mam
46 jakoś bardziej proporcje trzyma, i mówie to nie tylko dlatego, że mam
:
Nie zabardzo mi się podoba - zaelegancki jak dla mnie.
:
Świetna Glicyna, a zdjęcia 1 klasa!
:
Gdyby ona tyle nie kosztowała....
:
Odpowiedz do tematu
Kozackie fotki. Szkoda, że Omegę przesiałeś Byłoby co oglądać...