Udana parka Oceanus Manta S2000
Odpowiedz do tematu

:
machlo napisał/a:

pasti, ten niebieski bezel jest tak samo mocno utwardzony jak reszta koperty? Nie rysuje się?

No mój egzemplarz nie jest porysowany...jednak mam dość dużo zegarków i przez to nie noszę intensywnie cały czas jednego.
Myślę, że na tym lustrzanym szybciej złapie rysy. Miałem wcześniej M700 z podobnym bezelem i też było dobrze.

Tak wogóle to w S2400 jest fajny ten bezel - cały niebieski bez żadnych oznaczeń tachymetru.

World Wide Watches
:
Przy chwili zrobiłem kilka fotek porównawczych (niestety mizernym aparatem i ciężko było o dobrą fotkę )
OCW S2000 i SAGA 047 - czyli podobna koncepcja w wykonaniu Seiko i Casio

PS dzięki Waldek ;)

:
Chyba jednak Ocek :)

emster
[Usunięty]
:
Jaka jest grubość tego Seiko? On też z tytanu, że tak dyletancko zapytam?

:
Grubość 11,9 i tytan :)

:
emster napisał/a:
Jaka jest grubość tego Seiko? On też z tytanu, że tak dyletancko zapytam?

Oba to tytanowce HEQowe - koncepcja zegarka podobna, materiał też choć pewnie utwardzane nieco inaczej - nie sprawdzałem nigdy tego
różnica w grubości to 1mm - seiko ma ok 12 , casio 11 mm ale ocek ma inaczej wyprofilowane boki i inaczej to wygląda , przez to ciężko to porównać
Pozdro

Ostatnio zmieniony przez lukaspl21 2013-07-14, 14:21, w całości zmieniany 2 razy
Szymon
[Usunięty]
:
pasti, za takie zdjęcia to się fpysk należy :!:
Graty super parki. pifko

:
A mnie Citek bardzo pozytywnie zaskoczył. Taki bardziej wyrazisty od Ocków.

Pozdrawiam
Waldek
:
Citek to tegoroczny wypust z okazji 25-lecia Attesy. Jest jeszcze wersja czarna i biała.
Zastosowali jakiś nowy system przejrzystości szkiełka "Clear" coś tam ;) co daje efekt podobny jak w podwójnym antyrefleksie - z tym, że nie łapie takich smug.
Jest też ciut szersza i równie płaska jak konkurenci.
Generalnie ciężko byłoby mi zdecydować się tylko na jeden dlatego mam Mantę, Sagę i Attesę :))

World Wide Watches
:
IMO
1). Citek.
2). Ciemny.
3). Jasny.

Apa13 napisał/a:
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć pifko
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum