Longines Flagsip
Odpowiedz do tematu

: Longines Flagsip

:
Ładne cacko :roll:
A foty...niestety...jak zwykle super :grin:

:
ładny, ładny! fotki bez komentarza :razz:

Skate or die!
:
Zdjęcia jak zawsze fantastyczne :)
Zegarek też niczego sobie ;)

:
Zdjecia - na zwyklym poziomie :grin: .

A mechanizm taki sobie, widac zreszta slabsze wykonczenie krawedzi na zdjeciach. Nie ma porownania do kalibru 30 L wczesniej wkladanego do tej linii. Jest to przyklad, jak jakosc spadala, analogicznie do linii Geneve u Omegi - poczatkowo topowy model, potem entry-level, a w koncu zaprzestanie produkcji (bo nie byli w stanie dluzej produkowac zegarkow w Genewie, a to byl wymog co do uzywania nazwy).

Nawiasem mowiac, to nie jest mechanizm Longinesa, ani od Longinesa. Firma kupowala surowe werki u zewnetrznego dostawcy (kiedys bardzo duzej, dzis kompletnie zapomnianej firmy), troche je wykanczala i wkladala do tanszych medeli. Zna ktos pochodzenie mechanizmu (ja wiem, bo sie naczytalem :mrgreen: )?

:
Nosił bym :mrgreen:

FOTOGRAFIA ŚLUBNA
:
Śliczności, dzisiaj już takich nie robią.

:
fajny vintydż

:
Svedos napisał/a:
Śliczności, dzisiaj już takich nie robią.

+1
Jest klasa :)

_
work in progress
:
Bardzo fajny klimat zegarka!i pasek fajnie dobrany! Ale nie nosiłbym - tylko bym oglądał ( za ładny) :wink:

Bosson
:
Fajny zegar!!! Sądze tylko, ze duże koło naciągu jest trefne (zeszlifowane???) - powinno być wykończone jak to małe, przynajmniej na innych fotkach 490-ki tak właśnie było... może ktoś paluchami dotykał, zardzewiało i potem zostało zeszlifowane, kto je tam wie :???:

Ale prezencję ma świetną!

Co do mechanizmu - to ponoć marvin 700, tak przynajmniej wyczytwałem na WUS...

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-04-21, 15:03, w całości zmieniany 2 razy
Ну, погоди! :wkurzony:
:
To prawda - Marvin. To kiedys duza firma byla i sprzedawala calkiem duzo werkow innym producentom.

:
no zdjęcia rewelacja, gratki za to foty i zegarek :)

:
fotki bardzej jak super--- graty ale sama maszyka jakoś nie z mojej bajki :grin:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum