Odpowiedz do tematu
: Longines Flagsip
:
Ładne cacko
A foty...niestety...jak zwykle super
A foty...niestety...jak zwykle super
:
ładny, ładny! fotki bez komentarza
Skate or die!
:
Zdjęcia jak zawsze fantastyczne
Zegarek też niczego sobie
Zegarek też niczego sobie
:
Zdjecia - na zwyklym poziomie .
A mechanizm taki sobie, widac zreszta slabsze wykonczenie krawedzi na zdjeciach. Nie ma porownania do kalibru 30 L wczesniej wkladanego do tej linii. Jest to przyklad, jak jakosc spadala, analogicznie do linii Geneve u Omegi - poczatkowo topowy model, potem entry-level, a w koncu zaprzestanie produkcji (bo nie byli w stanie dluzej produkowac zegarkow w Genewie, a to byl wymog co do uzywania nazwy).
Nawiasem mowiac, to nie jest mechanizm Longinesa, ani od Longinesa. Firma kupowala surowe werki u zewnetrznego dostawcy (kiedys bardzo duzej, dzis kompletnie zapomnianej firmy), troche je wykanczala i wkladala do tanszych medeli. Zna ktos pochodzenie mechanizmu (ja wiem, bo sie naczytalem )?
A mechanizm taki sobie, widac zreszta slabsze wykonczenie krawedzi na zdjeciach. Nie ma porownania do kalibru 30 L wczesniej wkladanego do tej linii. Jest to przyklad, jak jakosc spadala, analogicznie do linii Geneve u Omegi - poczatkowo topowy model, potem entry-level, a w koncu zaprzestanie produkcji (bo nie byli w stanie dluzej produkowac zegarkow w Genewie, a to byl wymog co do uzywania nazwy).
Nawiasem mowiac, to nie jest mechanizm Longinesa, ani od Longinesa. Firma kupowala surowe werki u zewnetrznego dostawcy (kiedys bardzo duzej, dzis kompletnie zapomnianej firmy), troche je wykanczala i wkladala do tanszych medeli. Zna ktos pochodzenie mechanizmu (ja wiem, bo sie naczytalem )?
:
Nosił bym
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
:
+1
Jest klasa
Svedos napisał/a: |
Śliczności, dzisiaj już takich nie robią. |
+1
Jest klasa
_
work in progress
work in progress
:
Bardzo fajny klimat zegarka!i pasek fajnie dobrany! Ale nie nosiłbym - tylko bym oglądał ( za ładny)
Bosson
:
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-04-21, 15:03, w całości zmieniany 2 razy
Fajny zegar!!! Sądze tylko, ze duże koło naciągu jest trefne (zeszlifowane???) - powinno być wykończone jak to małe, przynajmniej na innych fotkach 490-ki tak właśnie było... może ktoś paluchami dotykał, zardzewiało i potem zostało zeszlifowane, kto je tam wie
Ale prezencję ma świetną!
Co do mechanizmu - to ponoć marvin 700, tak przynajmniej wyczytwałem na WUS...
Ale prezencję ma świetną!
Co do mechanizmu - to ponoć marvin 700, tak przynajmniej wyczytwałem na WUS...
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-04-21, 15:03, w całości zmieniany 2 razy
Ну, погоди!
:
To prawda - Marvin. To kiedys duza firma byla i sprzedawala calkiem duzo werkow innym producentom.
:
Fajny zegarek, zdjęcia super.
:
no zdjęcia rewelacja, gratki za to foty i zegarek
:
Odpowiedz do tematu
fotki bardzej jak super--- graty ale sama maszyka jakoś nie z mojej bajki