Samson WatchCo. Antique Steel
Odpowiedz do tematu

: Samson WatchCo. Antique Steel
Przedstawiam parę fotek "na gorąco" mojego nowego Samsona.

Specyfikacja modelu:

Werk : 25 kamieni automat

Koperta : stal nierdzewna w całości

Szkiełko : plastikowe, jak w każdym porządnym starym zegarku :wink:

Pasek : 20 mm, chyba skórzany, ale na razie dość twardy - pewnie zmienię na brąz

Wymiary : 39mm bez koronki, 45mm "w pionie"

Wykonanie wg. mnie bez zarzutu, ale jednak musiałem jedną rzecz poprawić. Prawdopodobnie podczas transportu obluzowała się wskazówka minutowa, którą musiałem umieścić porządnie na miejscu. Tu uwaga - aby dostać się do wskazówek nie trzeba odkręcać dekla - wystarczy zdjąć szkiełko razem z bezelem poprzez podważenie. Pierścień jest dodatkowo zabezpieczony gumową uszczelką, Ja oczywiście o tym nie wiedziałem i próbowałem dobrać się do niego klasycznie od dekla przykręcanego na 6 śrubek. Tu należy uważać na przyciski do zmiany daty, gdyż przy składaniu lubią nie trafiać na swoje miejsce.

Ogólnie jestem zadowolony - dobrze wydane 100 pln :D

:
No kurka fajny!

Dlaczego ja cały czas byłem przekonany, że ta koperta jest złota :?: :shock:

Ciekawe czy mojego Samsona tez sie tak da otworzyc...

:
piękny:złoto,niebieski i biała tarcza-cudo

:
heh przyglądałem się takiemu na aukcji - można patrzeć i patrzeć.

Gratuluje i niech sie dobrze nosi !!

:
Taki zegarek w starym stylu to fajna sprawa.

Blaz
[Usunięty]
:
Nie da się zaprzeczyć, że piękny jest...

:
Muszę oblukać na żywca - tak nie mam zdania co do róznych kolorów wskazówek. Ale faktycznie ciekawa propozycja.

CipherDog
:
Rzeczywiście piękny jest. A te koniuszki wskazówek leciutko zagięte do profilu szkiełka ... ach to jest to :)

:
CipherDog napisał:
Rzeczywiście piękny jest. A te koniuszki wskazówek leciutko zagięte do profilu szkiełka ... ach to jest to :)

Nie wiem czy serio mówisz czy się nabijasz - ale to akurat jest powszchna praktyka. Nie chcę żeby ktoś sądził że za długie wskazówki dali :)

:
Cholera świetny

i jeszcze ta klamerka do paska - mistrzostwo

Tylko ten rozmiar - jaki masz obwód nadgarstka??

:
TowRoupas napisał:
Cholera świetny i jeszcze ta klamerka do paska - mistrzostwo Tylko ten rozmiar - jaki masz obwód nadgarstka??
Rozmiar malutki :) jakieś 16,5 - 17 cm w obwodzie, więc 39 mm zegara fajnie mi pasuje.

CipherDog
:
ALAMO napisał:
Nie wiem czy serio mówisz czy się nabijasz ...
mowy nie ma o nabijaniu. Mam fioła na punkcie wskazówek a już w szczególności jak są za krótkie - od razu zabijam. Za to uwielbiam wskazówki długie tak żeby sekundowa dochodziła do samego końca tarczy a minutowa do indeksów 5-cio minutowych. Miałem kiedyś Tissota Camping 'a z dokładnie tak samo profilowanymi wskazówkami. Z tego właśnie względu pierwsze co zauważyłem w Parnisie Vintage to to że wskazówka jest spieprzona - "niedociągnięta". Niestety :twisted: No ale trudno.

:
E tam! Nie przejmuj się, to jest natręctwo o wiele bardziej zrozumiałe niż symetryczność Don Spinnerosa :lol: ...!

:
Popatrzyłem na ten zegarek na aukcji u samsona i tam jest wersja z brązowym paskiem i zwykłą klamrą... przynajmniej na zdjęciach jest taki przedstawiony :(

A ty jak kupowałeś to miał czarny pasek na zdjęciach??

:
Zdjęcia były te same z brązowym paskiem, ale przyszedł czarny właśnie z taką klamrą. Nie reklamowałem, bo w sumie klamra mi się nawet podoba a pasek można zmienić - i tak se brązowy jeszcze dokupię

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum