:
a Tag Heuer , ML i wiele innych opisywanych na Kmziz . To oznacza że nie mają takie reżimu co do jakości ??
:
Patrząc na ogół kwarców które się przewinęły przez moje ręce to żaden nie trafiał idealnie wskazówkami w indeksy , nie to żebym płakał z tego powodu ale fakt jest faktem .
Muszę się kiedyś szarpnąć na prawdziwego HEQ , albo napisać list otwarty do Św. Mikołaja żeby mi podarował taki zegarek
:
Sergserg,masz racje.Ja mam wlasnie starego Oceanusa na Miyocie i nie trafia w indeksy.Ale to nie taki wypas co te nowe (-;
Ze tak odbije troche od tematu.Te kwarce Casio i Citka sa na kamieniach?
Co do dazenia do zegarkow kwarcowych od strony mechanicznych,spojrzcie na oysterquartze,o ktorych wczoraj pisalem.Tam normalnie jest kotwica i kolo wychwytu (-;
Ostatnio zmieniony przez Janek 2010-09-07, 15:16, w całości zmieniany 1 raz
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
sergserg napisał/a: |
Heniek Pogromca napisał/a: |
Ze tak odbije troche od tematu.Te kwarce Casio i Citka sa na kamieniach?
|
Casio to pewnie nie. A u Citka niektóre kalibry miały po kilka kamyków
Wydaje mi się, że jeśli w zegarku są niezależne wskazówki - to nie ma kamieni, bo wskazówka jest w miarę prosto podłączona wprost do silniczka.
Czasem na WUSie można znaleźć jakieś informacje + zdjęcie mechanizmu. Szkoda, że rzadko, bo ja chętnie bym obejrzał "bebechy" |
W sumie to masz racje,czesto nie ma za bardzo czego lozyskowac,nie pomyslalem o tym (-;
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
wszystkie z Waveceptor, i jak widać idealnie wskazują czas, jak i sekundnik tam gdzie ma być i o to chodzi

Fan zegarków Casio