Ktoś kiedyś pytał o projekt nurasa, taki tam sobie rysuneczek zrobiłem, nie ukrywam że czerpałem tfurczo z tej Amfibii, jednak koperta byłaby wykonana w nieco innej technologii, coś ala "kanapka"
Projekt
Protoplasta
Fotka jumnieta chomikowi
A koperta to będzie coś w tym stylu, nie dosłownie.
Edyta 01-03-2011
Postanowiłem zamieścić w pierwszym poście aktualne rysunki i wizualizacje, na początek efekty pracy Pomysłownika i ostatni znany mi projekt
Pierwsze rysunki techniczne
Koperta
Dekiel
Koronka
Łącznie cała dokumentacja to 19 stron szczegółowych rysunków technicznych
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
: Zegarek 2011 plany prezentacje kryptonim DZIKiSOKÓŁ
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-06-22, 09:13, w całości zmieniany 18 razy
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-06-22, 09:13, w całości zmieniany 18 razy
:
Wygląda spoko. Ten zestaw "kopertowy" to jakiś dostępny ogólnie set czy pojedyńcza sztuka?
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-09-02, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Cały projekt to tylko luźne przemyślenia i poza wizualizacją i tym co mam w głowie nie został jeszcze przelany na papier, a koperta będzie troszkę inna niż na prezentowanej fotce , będzie miała zupełnie inne proporcje i najgrubszy moduł z uszami będzie w jej centralnej części, pod spodem dekiel, na górze obrotowy bezel.
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-09-02, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Dokładnie tak, to mój i Krzyśka niezobowiązujący projekt a w zasadzie przemyślenia, jak na razie nie mający nic wspólnego z forum. Chcemy go zrobić od podstaw łącznie z kopertą która nadawałaby się do nurkowania z jakimś przyzwoitym WR powiedzmy co najmnie 100 metrów a ideałem byłoby 300 .
Ponieważ to już jest troszkę większe wyzwanie niż PZL trzeba się będzie do niego odpowiednio przygotować.
Tutaj chciałem tylko pokazać że myślimy o czymś zbliżonym do tego co pokazałem.
Forumowy nurek może będzie miał inny kształt i powstanie na przykład na bazie MQJ, który moim skromnym zdaniem jest świetną platformą do dalszej pracy.
Ponieważ to już jest troszkę większe wyzwanie niż PZL trzeba się będzie do niego odpowiednio przygotować.
Tutaj chciałem tylko pokazać że myślimy o czymś zbliżonym do tego co pokazałem.
Forumowy nurek może będzie miał inny kształt i powstanie na przykład na bazie MQJ, który moim skromnym zdaniem jest świetną platformą do dalszej pracy.
:
gdyby to była koperta własnego projektu to szkiełko odpowiedniej grubości powinno mieć ze 4 mm , tak by można było myśleć o 30 atm . Dekielek może dociskowy pierścieniem coś jak amfibia lub dwuczęściowy dociskany jak w Rolex Sea Dweller Deep Sea zbyt odważny projekt ale wykonalny . Szerokie uszczelki na 1/3 mechanizmu . Zakręcana koronka z 3 uszczelkami coś jak trip lock , oringi
:
Koło tej koperty chodzę jak pies wkoło jeża od dłuższego czasu. Tylko w kolorze srebrnym. Korci mnie, by sobie takiego Choisi złożyć. Podoba mi się .
:
I to jest dobra myśl kumotrze- MQJ będzie świetną bazą!
A jeśli chodzi o Wasz "skromny" projekt to życzę powodzenia i już dziś zapisuję się na testera tego cudaka
A jeśli chodzi o Wasz "skromny" projekt to życzę powodzenia i już dziś zapisuję się na testera tego cudaka
:
Rudolfo, kto wie, to już nie były żarty, zobaczymy czy to będzie technologicznie możliwe do wykonania .
hotwax napisał/a: |
ty sobie żartujesz , a ja się niebezpiecznie pobudziłem tym planem |
Rudolfo, kto wie, to już nie były żarty, zobaczymy czy to będzie technologicznie możliwe do wykonania .
:
Już zaczynam kibicować, jeżeli protoplastą jest amfa jest po stokroć na tak
Zapisuję się na zegarek
Zapisuję się na zegarek
:
Jakoś nie widzę niemożliwych rzeczy w waszym wykonaniu, jak są to po prostu ich nie pokazujecie
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Svedos napisał/a: |
...zobaczymy czy to będzie technologicznie możliwe do wykonania . |
Jakoś nie widzę niemożliwych rzeczy w waszym wykonaniu, jak są to po prostu ich nie pokazujecie