Odpowiedz do tematu
:
i pewnie bezel mu klekoce
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
to były czasy zmieniły się wytyczne
Sebastian napisał/a: | ||
Ja to pamiętam że nawet właścicielom Rolexów się dostało |
to były czasy zmieniły się wytyczne
:
Właściwie poza ceną, to nie widzę większych wad
Przed zakupem zastanawiałem się jak to będzie z tym brakiem AR, ponieważ większość uznawała jego brak za największą wadę ???
Przyznam szczerze, że po zakupie w ogóle nie zastanawiałem nad tym, że ten zegarek nie ma AR.
Jakoś tak, fakt ten został przeze moją świadomość pominięty.
Chyba nigdy nawet nie pomyślałem, że ciężko mi odczytać godzinę z powodu refleksów na szkle
Gdzieś kiedyś czytałem, że szkło nie jest jakimś tam zwykłym szafirem, tzn. jest szafirem, ale o podwyższonej przejrzystości (coś jak czystość diamentów), ale jak jest naprawdę to kto tam wie...
Są też zdania, że Rolex stosuje AR wewnętrzny, ale tylko na lupce, jednak opinie są podzielone, czy w każdym modelu
[ Dodano: 2015-08-25, 12:55 ]
To fakt
Nie koleboce , albo jeszcze nie, ale to dlatego, że nie mam podziałki minutowej do gotowania jajek
Dorian06 napisał/a: |
Musi mieć jakieś wady.
Po za ceną. |
Właściwie poza ceną, to nie widzę większych wad
Cytat: |
No
Dla mnie np brak AR. Kuzorium W tej cenie to kompletna dyskwalifikacja! Pomijam, że ja nieobiektywny jestem Zdjęcia świetne, zwłaszcza te ukrywające refleksy na szkle od braku AR |
Przed zakupem zastanawiałem się jak to będzie z tym brakiem AR, ponieważ większość uznawała jego brak za największą wadę ???
Przyznam szczerze, że po zakupie w ogóle nie zastanawiałem nad tym, że ten zegarek nie ma AR.
Jakoś tak, fakt ten został przeze moją świadomość pominięty.
Chyba nigdy nawet nie pomyślałem, że ciężko mi odczytać godzinę z powodu refleksów na szkle
Gdzieś kiedyś czytałem, że szkło nie jest jakimś tam zwykłym szafirem, tzn. jest szafirem, ale o podwyższonej przejrzystości (coś jak czystość diamentów), ale jak jest naprawdę to kto tam wie...
Są też zdania, że Rolex stosuje AR wewnętrzny, ale tylko na lupce, jednak opinie są podzielone, czy w każdym modelu
[ Dodano: 2015-08-25, 12:55 ]
Jest podobny do parnisa i davosy |
To fakt
i pewnie bezel mu klekoce |
Nie koleboce , albo jeszcze nie, ale to dlatego, że nie mam podziałki minutowej do gotowania jajek
Mariusz
:
Ostatnio zmieniony przez radekglaz 2015-08-31, 08:27, w całości zmieniany 2 razy
Rolex stosuje AR pod lupką od pewnego czasu. Np wszystkie modele w ceramice i niektóre wcześniejsze wersje, mają AR pod lupką.
Tutaj to widać bardzo dobrze:
I do poczytania na ten temat: http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=142620
Wg mnie Rolex nie stosuje AR na całej powierzchni szkła celowo, ponieważ bez AR szkło lśni współgrając lepiej z kopertą i ceramicznym bezelem tworząc zgodną całość.
Tam gdzie jest pełny AR (jak nowa Omega 300 Seamaster) mamy wrażenie odcięcia szkła od koperty lub nawet jego braku.
I jeszcze jedna fotka gdzie lupka jest usunięta, widać wyraźnie powłokę AR w jej miejscu:
[ Dodano: 2015-08-27, 14:57 ]
...
Tutaj to widać bardzo dobrze:
I do poczytania na ten temat: http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=142620
Wg mnie Rolex nie stosuje AR na całej powierzchni szkła celowo, ponieważ bez AR szkło lśni współgrając lepiej z kopertą i ceramicznym bezelem tworząc zgodną całość.
Tam gdzie jest pełny AR (jak nowa Omega 300 Seamaster) mamy wrażenie odcięcia szkła od koperty lub nawet jego braku.
I jeszcze jedna fotka gdzie lupka jest usunięta, widać wyraźnie powłokę AR w jej miejscu:
[ Dodano: 2015-08-27, 14:57 ]
...
Ostatnio zmieniony przez radekglaz 2015-08-31, 08:27, w całości zmieniany 2 razy
:
Osoba raczy się walić w pokrzywy
Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
I niech tam jeszcze będzie drut kolczasty.
bEEf napisał/a: |
Osoba raczy się walić w pokrzywy |
I niech tam jeszcze będzie drut kolczasty.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
To mi pożyczyli...
Mariusz
:
Taki on brzydki, że i ja bym chętnie ponosił
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Super Rolek
rinkazki napisał/a: |
... ma ktoś kod na 10% lub więcej? ... |
pdrog napisał/a: |
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... |
:
Należało Ci się.
mikolaj78 napisał/a: |
To mi pożyczyli...
|
Należało Ci się.
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Dzięki chłopaki , Michał a tym drutem kolczastym to mnie rozwaliłeś
Mariusz
:
Po trzykroć nawet
Dorian06 napisał/a: |
Należało Ci się. |
Po trzykroć nawet
:
Odpowiedz do tematu
Pierwsza fota imo najlepsza.