Witam
Nie jest to recenzja, tylko kilka słów i fotek w jednym miejscu zebranych dla zapoznania się z modelem.
Lamafa Diver to drugi model microbrandu Athaya za którym stoi niejaki Adrian.
http://www.athayavintage....afa-diver-watch
Więcej o modelu i jego wersjach na stronie autora, tu tylko specyfikacja
Zegarek można kupić w jednej z czterech wersji, z czarną lub niebieską tarcza, z datą lub bez. Każda z wersji limitowana jest do 500 sztuk.
Mój egzemplarz ma niebieską tarczę i datownik
Już po pierwszych fotkach widać, że to żadne novum, raczej hołd dla legendarnego już dziś Seiko 6105-8110.
Napisałem "hołd" gdyż z pewnością nie jest to ordynarna zżynka, zegarek ma własne smaczki i dużo uroku.
Zegarek dostajemy w skórzanym etui i jednym paskiem gumowym, zaletą jego jest, że jest
Dokupiłem mu Obrifrane i skórkę z rekina i na tym ostatnim aktualnie noszę.
Koperta, koronka, dekiel
Na deklu jest folia i tam zostanie dopóki sama się nie zetrze.
Dekliel pod nią jest polerowany i chciałbym, żeby został taki jak najdłużej
Nawet ładnie świeci chociaż nie tak długo jak nowe modele Seiko
Reszta fotek
Zakupu nie żałuję, zegarek jest bardzo urokliwy i daje dużo frajdy.
Koperta ma słuszne wymiary ale z racji krótkich uszu pasować będzie także na mniejsze nadgarstki.
Wykonie bardzo przyzwoite, nie mam się do czego przyczepić.
A w pudełku z diverami nadal jest wakat...
Odpowiedz do tematu
: ATHAYA VINTAGE AV002 - LAMAFA DIVER WATCH
:
Świetny jest
:
Mnie też się podoba.
feleksc napisał/a: |
Świetny jest
|
Mnie też się podoba.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Bardzo mi się podoba - widziałbym go i w moim pudełeczku z diverami
:
wygląda bardzo porządnie, jedyny minus to szerokość między uszami, szkoda że nie pokusili się o 22mm
:
Zdjęcia bardzo mi się podobają, klasa!
Natomiast co do zegarka to uczucia mam mieszane, z przewagą pozytywnych... Na pewno przez fakt napatrzenia się na pierwowzór.
Koperta świetna, natomiast tarcza mnie nie przekonuje. Przy czym broń Boże nie chciałbym tam widzieć kopii tego co w 6105! Chyba to nakładane indeksy, a przeze wszystkim te trójkąciki, chociaz mam świadomość, że większość klientów nie chce tarcz "jak z drukarki"
Natomiast co do zegarka to uczucia mam mieszane, z przewagą pozytywnych... Na pewno przez fakt napatrzenia się na pierwowzór.
Koperta świetna, natomiast tarcza mnie nie przekonuje. Przy czym broń Boże nie chciałbym tam widzieć kopii tego co w 6105! Chyba to nakładane indeksy, a przeze wszystkim te trójkąciki, chociaz mam świadomość, że większość klientów nie chce tarcz "jak z drukarki"
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Nakładane indeksy, ramka wokół datownika, wskazówki, to wszystko bardziej podoba mi się niż w pierwowzorze.
Dla mnie teraz zegarek wygląda teraz bardziej nowocześnie a koperty akurat poprawiać nie trzeba było, jest idealna
Uszy maja 20mm szerokości, 22 z pewnością byłoby bardziej na czasie ale 20 też jest do przyjęcia, w końcu pierwowzór miał tylko 19.
Zastanawiam się jednak, czy poszerzenie jeszcze o te dwa milimetry nie zaburzyłoby proporcji?
Ortodoksyjni wielbiciela klasyka pewnie ze mną się nie zgodzą ale myslę, ze jest dobrze
Dla mnie teraz zegarek wygląda teraz bardziej nowocześnie a koperty akurat poprawiać nie trzeba było, jest idealna
Uszy maja 20mm szerokości, 22 z pewnością byłoby bardziej na czasie ale 20 też jest do przyjęcia, w końcu pierwowzór miał tylko 19.
Zastanawiam się jednak, czy poszerzenie jeszcze o te dwa milimetry nie zaburzyłoby proporcji?
Ortodoksyjni wielbiciela klasyka pewnie ze mną się nie zgodzą ale myslę, ze jest dobrze
:
Widocznie nie jestem ortodoksyjny, bo też uważam, że jest dobrze!
To właśnie to uczucie, "mieszane, z przewagą pozytywnych" (wrażeń rzecz jasna)
To właśnie to uczucie, "mieszane, z przewagą pozytywnych" (wrażeń rzecz jasna)
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Widzę tu co najmniej jedno zdjęcie na forumowy kalendarz 2016.... A zegarek bardzo przyjemny, choć u mnie przyspieszonego bicia serca nie powoduje jednak...
:
Jest krótka recenzja na worn&wound: ATHAYA VINTAGE AV002 LAMAFA REVIEW
Akurat niebieski z datą, IMO, najfajniejszy
Akurat niebieski z datą, IMO, najfajniejszy
:
Podesłać? Pisz na PW.
:
Odpowiedz do tematu
Kurcze coś za mną zaczeła chodzić ta Lamafa
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue