Założyłem podobny temat na forum obok ale tam nikt nie udzielił mi pomocy, mam problem z odłączeniem bransolety od zegarka, problemem jest teleskop który nie posiada żadnych wgłębień o które można by zahaczyć „narzędziem”, o tego nie posiada:

A wygląda on tak:

Po wielu próbach (po uprzednim zmniejszeniu grubości narzędzia) udało mi się odciągnąć teleskop z jednej strony (wcisnąłem je między „kołnierzyk” teleskopu a ucho zegarka) ale tu pojawia się kolejny problem - teleskop zaraz wskakuje na swoje miejsce, nie da się go zablokować w pozycji odciągniętej, nawet gdy kciukiem popchnę bransoletę chcąc zmienić nieco jej pozycję, lecz to nic nie daje, bo trzyma się sztywno, jest (niestety) bardzo dobrze spasowana.
Czy to możliwe aby producent nie przewidział możliwości wymiany bransolety na pasek?
Taaaaaki ładny pach sobie upatrzyłem ale na razie nie zapowiada się żeby mi się do czegokolwiek przydał…

PS żeby nie było, bransoleta nie jest integralną częścią zegarka, widać prześwity, trzyma się jedynie na tych dziadowskich teleskopach