Odpowiedz do tematu
:
I tak czeba! A tropiki zacne są... Choć nie wiem dlaczego ktoś tego nie natrzaska trochę, na bieżąco i w miarę tanio, skoro "NOS-y" z lat siedemdziesiątych zdarzają się w okolicach 150 eurasów
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
...........na początku swojej kariery zegarkowej wywaliłem vintage tropic'a w stanie NOS, który do plażowego divera jako gratis był dany. Pasek droższy od zegarka, jak się po czasie okazało
Kasamene napisał/a: |
I tak czeba! A tropiki zacne są... Choć nie wiem dlaczego ktoś tego nie natrzaska trochę, na bieżąco i w miarę tanio, skoro "NOS-y" z lat siedemdziesiątych zdarzają się w okolicach 150 eurasów |
...........na początku swojej kariery zegarkowej wywaliłem vintage tropic'a w stanie NOS, który do plażowego divera jako gratis był dany. Pasek droższy od zegarka, jak się po czasie okazało
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Bo to brzydkie na pierwszy rzut oka! Tak sobie tłumacz! Ile rzeczy człowiek zniszczył, albo wywalił gdzieś... Ale fakt, wkurza gdy sobie uświadomić
jimmy napisał/a: | ||
...........na początku swojej kariery zegarkowej wywaliłem vintage tropic'a w stanie NOS, który do plażowego divera jako gratis był dany. Pasek droższy od zegarka, jak się po czasie okazało |
Bo to brzydkie na pierwszy rzut oka! Tak sobie tłumacz! Ile rzeczy człowiek zniszczył, albo wywalił gdzieś... Ale fakt, wkurza gdy sobie uświadomić
:
...............mądry po szkodzie
..............a żółwie zacne
Kasamene napisał/a: | ||||
Bo to brzydkie na pierwszy rzut oka! Tak sobie tłumacz! Ile rzeczy człowiek zniszczył, albo wywalił gdzieś... Ale fakt, wkurza gdy sobie uświadomić |
...............mądry po szkodzie
..............a żółwie zacne
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Dzięki jimmy!
Długo zeszło, musiało się coś w kolejce pokomplikować, ale w końcu moja parka trafiła na warsztat Wczoraj dostałem pierwszą od kilku tygodni wiadomość, dziś już zdjęcia po serwisie. Do końca tygodnia bujają się w rotomacie, a po niedzieli poczta...
6309-7049
6309-7040
jimmy napisał/a: |
..............a żółwie zacne |
Dzięki jimmy!
Długo zeszło, musiało się coś w kolejce pokomplikować, ale w końcu moja parka trafiła na warsztat Wczoraj dostałem pierwszą od kilku tygodni wiadomość, dziś już zdjęcia po serwisie. Do końca tygodnia bujają się w rotomacie, a po niedzieli poczta...
6309-7049
6309-7040
:
Kasamene, piękna robota. Kto takie cuda robi, naprawdę świetne.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Dzięki Marcin! Uszanowanko
Zegarmistrz zagramaniczny, ale w przypadku Seikaczy nie chciałem ryzykować
The Watch Spot
kornel91 napisał/a: |
Kasamene, piękna robota. Kto takie cuda robi, naprawdę świetne. |
Dzięki Marcin! Uszanowanko
Zegarmistrz zagramaniczny, ale w przypadku Seikaczy nie chciałem ryzykować
The Watch Spot
:
Mirku praca warta każdych pieniędzy.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
A tak z ciekawości to jaka jest miedzy nimi różnica?
Skate or die!
:
A to akurat łatwo ciekawość zaspokoić Według wszelkich znaków na niebie i ziemi... niczym!
Ale zaraz, zaraz... Oprócz "kodów" serii nabitych na dekielkach, no i kosmetycznymi w sumie różnicami w nadrukach na tarczach. Nie wiem na ile to miarodajne dla większych partii, ale w tym, konkretnym przypadku, 7049 ma taki cytrynowożółty napis WATER RESIST, podczas gdy 7040 ma taki, powiedzmy, pomarańczowy. Dodatkowo, te "mikroskopijne" opisy na dole tarczy, 7040 - Made in Japan, 7049 - coś dłuższego, z tekstem Cased in Hong Kong (tak orientacyjnie).
"9" na końcu, to wersja wyłącznie na rynek USA, "0" to reszta świata. Podobnie z 6105, identyczne modele 8110 oraz 8119.
Skoro reszta świata, to Japonia chyba też, dlatego nie podejrzewam założonej z góry niższej jakości na przykład. Koniec końców, to chyba podobnie jak teraz z modelami z "J" i z "K" w oznaczeniu modelu. Inna montownia po prostu, a w tamtych czasach kontrola jakości, zwłaszcza u Japończyków, stała na dobrym poziomie
Ale zaraz, zaraz... Oprócz "kodów" serii nabitych na dekielkach, no i kosmetycznymi w sumie różnicami w nadrukach na tarczach. Nie wiem na ile to miarodajne dla większych partii, ale w tym, konkretnym przypadku, 7049 ma taki cytrynowożółty napis WATER RESIST, podczas gdy 7040 ma taki, powiedzmy, pomarańczowy. Dodatkowo, te "mikroskopijne" opisy na dole tarczy, 7040 - Made in Japan, 7049 - coś dłuższego, z tekstem Cased in Hong Kong (tak orientacyjnie).
"9" na końcu, to wersja wyłącznie na rynek USA, "0" to reszta świata. Podobnie z 6105, identyczne modele 8110 oraz 8119.
Skoro reszta świata, to Japonia chyba też, dlatego nie podejrzewam założonej z góry niższej jakości na przykład. Koniec końców, to chyba podobnie jak teraz z modelami z "J" i z "K" w oznaczeniu modelu. Inna montownia po prostu, a w tamtych czasach kontrola jakości, zwłaszcza u Japończyków, stała na dobrym poziomie
:
kornel91, Fixxxer, Rudolf
Na razie sam się szykuję na ich przejęcie, na przyszły tydzień. Paski od wjean28 czekają już od jesieni...
Na razie sam się szykuję na ich przejęcie, na przyszły tydzień. Paski od wjean28 czekają już od jesieni...
:
................
:
Odpowiedz do tematu
cudo
Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni