Porównanie pasków typu Carbon firmy Hirsch oraz Bros
1. Wygląd
Bros sprawia wrażenie paska szerszego i masywniejszego. Prawdopodobnie przyczyną jest czarna, mniej widoczna nić. Hirsch jest przeszyty jasną i grubszą nitką, a przede wszystkim głębiej, co optycznie nieco go zwęża. Również w oczy rzuca się różny kształt zakończenia pasków. W moim przypadku o wyborze Brosa zadecydowała czarna nić.
2. Długości pasków
Hirsch Carbon: 8 + 12 [cm]
Bros Carbon: 7,7 + 12,5 [cm]
Część z klamrą jest dłuższa w przypadku Hirscha, natomiast druga cześć paska jest dłuższa w Brosie. Na zdjęciach widzimy różnicę długości obu części pasków.
3. Klamra
Oba paski posiadają klamrę polerowaną. Kształt można ocenić na zdjęciu. Masywniejsza i ciekawsza u Hirscha. W przypadku Brosa wsuwając pasek w klamrę czujemy, że mieści się on w niej prawie na styk, czuć jak boki paski harują.
4. Dziurki
Owalne i większe u Hirscha, niewielkie okrągłe u Brosa. Hirsch posiada 8 dziurek natomiast Bros 7 dziurek. Patrząc od strony teleskopu u Hirscha pierwsza dziurka (najciaśniejsza) znajduje się w odległości 5,1 cm a ostatnia w odległości 10 cm. U Brosa pierwsza w odległości 6,6 cm a ostatnia w odległości 10,8 cm.
Pierwsza dziurka u Brosa jest w większej odległości niż u Hirscha, co sprawia, że osoby z mniejszym nadgarstkiem będą zmuszone dorobić sobie dziurki. Hirscha zapinałem na najciaśniejszą i było w sam raz, w Brosie dorobiłem dwie.
5. Tył pasków
Skórzany, miękki i mięsisty u Brosa, twardy i sztywny, z tworzywa u Hirscha. Większe zaufanie pod tym względem budzi Bros.
6. Podsumowanie
Brosa można dostać w sklepie Król-Net, natomiast Hirscha u sprzedawcy Rzepa19. Obu sprzedawców polecam. Balla noszę na Brosie, ponieważ uważam, że bardziej pasuje, ponieważ jest przeszyty czarną nicią.
Odpowiedz do tematu
: Hirsch Carbon vs Bros Carbon - miniporównanie
Ostatnio zmieniony przez Wywiad 2010-08-02, 22:03, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez Wywiad 2010-08-02, 22:03, w całości zmieniany 2 razy
:
W Hirschu zawsze mnie kładzie na łopatki ten fioletowy napis Water Resistant. Świetny szczególik.
Dobry, dokładny opis. Wydaje mi się, że wybrałeś Brosa.
Dobry, dokładny opis. Wydaje mi się, że wybrałeś Brosa.
:
no dobra, a podsumowanie??
:
A co będzie z Hirschem jak zejdzie się na 110 m? Wybuchnie ?
Też jestem ciekaw kto w Twoich oczach wygrał?
Też jestem ciekaw kto w Twoich oczach wygrał?
:
Ja mam brosa z matową matową klamrą bo mi taka do mariny bardziej pasowała i już kilka miesięcy przy niej siedzi, nie noszę go na co dzień ale daje się już wyczuć "złamanie" paska w miejscu najczęściej używanej dziurki.
Jak dla mnie jest świetny choć zastanawiam się jak długo będzie żył przy częstszym używaniu.
Ps co to za zegareczek z trytem otrzymał ten pasek?
Jak dla mnie jest świetny choć zastanawiam się jak długo będzie żył przy częstszym używaniu.
Ps co to za zegareczek z trytem otrzymał ten pasek?
:
Podpowiem za Wywiada - Ball. Którego hejtjuję i zazdraszczam niesłychanie.
:
Dla mnie tylko Bros. No ale ja nie lubię Hirsha.
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Hmmmm, ciekawe na którym Panżynier Dziurbillon by się lepiej prezentował.
:
jak mój dotrze to przymierzę do brosa
meras napisał/a: |
Hmmmm, ciekawe na którym Panżynier Dziurbillon by się lepiej prezentował. |
jak mój dotrze to przymierzę do brosa
:
Sie wie że wypada wrzutkę zdjęć zrobić
Odpowiedz do tematu
krupik napisał/a: | ||
jak mój dotrze to przymierzę do brosa |
Sie wie że wypada wrzutkę zdjęć zrobić