G. Gerlach ORP Orzeł 85A
Odpowiedz do tematu

:
tessio napisał/a:
według mnie czarne tło pasuje najlepiej

True!
Ale akurat nie mam czarnych kartek w biurze ;-)

tessio napisał/a:
pomysł raz jest, raz nie ma Jak nie ma, to w domu jest napięta atmosfera

Nie rób tego Pani Tessiowej - ze zdjęć wydaje się bardzo miłą osobą ;-)

tessio napisał/a:
Co do zdjęc Alamo, to ja naprawdę tej nieostrości nie mogę się dalej dopatrzyc.

Bo ona jest - tylko mam wątpliwości, czy w miescu o które autorowi chodziło.
Np. na tym:

Czy punkt ostrości nie jest na deklu urządzenia pomiarowego, które stanowi tło kompozycji?

:
Santino napisał/a:
Nie rób tego Pani Tessiowej - ze zdjęć wydaje się bardzo miłą osobą ;-)

Pozory mylą :twisted: ;)
Cytat:
Czy punkt ostrości nie jest na deklu urządzenia pomiarowego, które stanowi tło kompozycji?

Wydaje mi się, że celował w zegarek i zdjęcie robione było na jakiejś wysokiej wartości przesłony, dlatego za zegarkiem też ostro. W ogóle wszystko w całym kadrze ostre.

:
tessio napisał/a:
Wydaje mi się, że celował w zegarek i zdjęcie robione było na jakiejś wysokiej wartości przesłony, dlatego za zegarkiem też ostro.

Całkiem możliwe, że jeszcze kompresja hostingu dodaje tu swoje "trzy grosze"...
Ja zawsze najpierw zmniejszam fotkę, potem obrabiam i dopiero wrzucam na hosting.
Bo wcześniej też miałem "rozjazdy" jakości po wrzuceniu na "photobucket"
:(

:
No i was tesiek porozstawiał po kątach, hejtery zafaflunione :złośliwiec: :D ;) ;)
pifko

:
Powodem całego zamieszania może być szkło zegarka, które tą ostrość z tarczy delikatnie zdejmuje.
Wartość przysłony rzeczywiście musi być tutaj dosyć wysoka bo zarówno cyrkiel jak i urządzenie w tle są OK. Jedynie tarcza jest rozmyta.
Ja bym softwareowo podbił delikatnie kontrast żeby wyostrzyć detale samych zegarków i powinno być git. Swoją drogą luneta jest trochę prześwietlona. ;)

Może z Orłami jest jak z Żubrami, na żywo klasa a na zdjęciach różnie to bywa. hmmm

:
ALAMO napisał/a:
No i was tesiek porozstawiał po kątach, hejtery zafaflunione :złośliwiec: :D ;) ;)
pifko

Co nie zmienia faktu, że córka Twoja robi lepsze :P

FORZA Robert!
RK WRT
:
... ale czasami jest w szkole hmmm
:D

:
Orły/Sokoły...bażanty :D - tu o Orłach się powinno gadać - o technikach foto są osobne tematy :idea: :D cool

Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

http://www.youtube.com/watch?v=JP3ykBzk_RU#t=564

:
Daito napisał/a:
Orełek fajny - szczególnie wersja na pierwszym zdjęciu pokazana mi się podoba... pifko Rozumiem ze ten wewnętrzny pierścień ze skalowaniem "nurkowym" to się raczej nie obraca?

Nie, to stały element nakładany na tarczę. Ten jest jeszcze płaski, ale na wniosek kolektywu zmieniliśmy na pochylony.

:
czarna (szara) tarcza jest super :))

niebieski nie gada do mnie hmmm

Pozdrawiam, Wojtek

... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum