Ad Bullhead
byłem dzisiaj u Janka na Tarchominie, mówi, że to NOS.
Zegarek jest w takim świetnym stanie, że podejrzewałem szlifowanie, szczotkowanie, malowanie
a tu proszę
nie jestem pewien wskazówki chronografu, wg mnie wygląda na zeszlifowaną
ale wygląda na to, że rzeczywiście zegarek był trochę noszony, a pózniej przeleżał wiele lat w pudełku
Odpowiedz do tematu
: Moje chrono Seiko 6138 i 7016
Ostatnio zmieniony przez bofff 2016-03-23, 22:09, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez bofff 2016-03-23, 22:09, w całości zmieniany 1 raz
:
Piękny egzemplarz. Kiedyś się za takim seikaczem rozglądałem i nadal widzę dla niego miejsce w pudełeczku. Jednak odnowione egzemplarze to kupa kasy. U nas jeszcze frog ma piękny egzemplarz:
http://www.czwarty-wymiar...ic.php?p=529900
http://www.czwarty-wymiar...ic.php?p=529900
:
+100
Rudolf napisał/a: |
Piękna sztuka
Wal się |
+100
:
bofff i to to ja rozumiem... piękna sztuka kiedyś też sobie sprawię takiego automata w chrono... ale jednak w klasycznym układzie
:
:
dzięki
najtrudniej to jakieś tło dobrze, miękko oświetlone skonstruować
najtrudniej to jakieś tło dobrze, miękko oświetlone skonstruować
:
Pamiętam moje początki fotografowania zegarków , po roku dowiedziałem się że mój aparat ma tryb makro i że lampę można zupełnie wyłączyć . Dziś po kilku latach robię znośne zdjęcia na których widać zegarek , ale tylko w dobrych warunkach oświetleniowych i to głównie za dnia . Sztuczne światło zabija moją chęć do robienia zdjęć , kiedyś w ogóle nie lubiłem robić zdjęć do dziś ich robię mało nawet komórką .
Z resztą tła w kompozycji nie potrafię dobrać .
Z resztą tła w kompozycji nie potrafię dobrać .
:
zdjęcie brata
:
Brązowy miażdży, choć brat też niczego sobie, ale ja jestem zboczony i meszy nie trawię
Zdjęcia zdecydowanie lepsze na ciemniejszym tle, cieplejsze i bardziej klimatyczne.
Graty fotek a zegarka zazdraszczam po stokroć
Zdjęcia zdecydowanie lepsze na ciemniejszym tle, cieplejsze i bardziej klimatyczne.
Graty fotek a zegarka zazdraszczam po stokroć
:
[ Dodano: 2015-12-12, 09:24 ]
[ Dodano: 2016-03-23, 22:07 ]
[ Dodano: 2016-03-28, 09:58 ]
Odpowiedz do tematu
[ Dodano: 2015-12-12, 09:24 ]
[ Dodano: 2016-03-23, 22:07 ]
[ Dodano: 2016-03-28, 09:58 ]