Zegarek miałbyć bez zbędnych bajerów i stanowić udany kompromis między funkcjonalnością a czytelnością. Stanęło na poszukiwaniach zegarka w stylu divera.
Suma sumarum po wszytskich za i przeciw zdecydowałem się zakupić model MDV-105D 1AVDF z serii Duro200. Nie szalejąc z kasą dostałem nowy zegarek, z 36-sto miesięczną gwarancją. W sam raz na wakacje!
Zegarek dotarł do mnie w kartonowym pudełku, gdzie oprócz zegarka była jeszcze instrukcja i gwarancja. Biednie więc biorąc pod uwagę to, że kiedyś Casio dawało przynajmniej metalową puszkę na łocza

Zegarek o wymiarach 50mm x 43,8mm x 12 mm jest całkiem przyjemnie wykonany:koperta i bransoleta ze stali nierdzewnej, czarna tarcza z białymi indeksami. Czarny jest również bezel, który kręci się z należytym oporem. Całość prezentuje się naprawdę nieźle, a czerwona wskazówka sekundnika ładnie kontrastuje z resztą. Na tarczy znajdziemy jeszcze okienko datownika oraz dekoracyjnego merlina

Koronka jest zakręcana. Wodoszczelność producent opisuje na 200m(20ATM ciśnienia statycznego).
Ogólnie nie żałuję wydanych 229 złotych. Mimo, że to tylko Casio to cieszy oko i trafił w 100% w moje potrzeby! Niech się nosi