goTomek,
Jak planuję wiekszy (jak na mnie) zakup na wyjazd do USA, to sobie Robur może poczekać. Jeśli nie kupie, to sobie klikne wtedy.
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-19, 00:20, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-19, 00:20, w całości zmieniany 1 raz
:
Fajne fotki i zegarek, graty
Podoba mi się ten błękitny Barbarzyńca i to w obu kopertach.
Na razie silna wola wygrywa ale jak będzie bliżej wiosny...
Podoba mi się ten błękitny Barbarzyńca i to w obu kopertach.
Na razie silna wola wygrywa ale jak będzie bliżej wiosny...
:
On błękitny nie jest.
imo to jest błękit:
a temu Barbosu do błękitu daleko. To takie niebieskie słoneczko... coś pomiędzy błękitem Artego, a granatem w Mako/Ray. Kolor bardziej zbliżony do Big Mako
Woytec napisał/a: |
błękitny Barbarzyńca |
On błękitny nie jest.
imo to jest błękit:
a temu Barbosu do błękitu daleko. To takie niebieskie słoneczko... coś pomiędzy błękitem Artego, a granatem w Mako/Ray. Kolor bardziej zbliżony do Big Mako
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-01-19, 01:14, w całości zmieniany 1 raz
Ten to jest azzuri jak mówią potomkowie Rzymian
A w ogóle to Osoba się czepia i łapie za słówka.
Takie odcieniowe subtelności to tylko Halina zrozumie, ja jestem zwykły facet i mnie one są obce
A w ogóle to Osoba się czepia i łapie za słówka.
Takie odcieniowe subtelności to tylko Halina zrozumie, ja jestem zwykły facet i mnie one są obce
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-01-19, 01:14, w całości zmieniany 1 raz
:
Wygooglowałem to to, w zasadzie to ta tarcza w Barbosie jest chyba właśnie takiego koloru, tylko z dodatkowym szlifem słoneczkowym. Artego jednak jest jasniejsze
azzuri |
Wygooglowałem to to, w zasadzie to ta tarcza w Barbosie jest chyba właśnie takiego koloru, tylko z dodatkowym szlifem słoneczkowym. Artego jednak jest jasniejsze
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-01-19, 01:47, w całości zmieniany 1 raz
Słusznie ale azzuri to i błękit i lazur.
Włosi nazywają tak ten ciemniejszy odcień (czyli pasujący do Barbosa) ale lazur w naszym rozumieniu jest jaśniejszy, to po prostu kolor odpowiadający barwie czystego nieba w słoneczny dzień.
To Artego w sumie bardziej turkusowe jest, takie pastelowe.
A zresztą co ja piszę o kolorach, ustawowo znam trzy i wystarczy
Włosi nazywają tak ten ciemniejszy odcień (czyli pasujący do Barbosa) ale lazur w naszym rozumieniu jest jaśniejszy, to po prostu kolor odpowiadający barwie czystego nieba w słoneczny dzień.
To Artego w sumie bardziej turkusowe jest, takie pastelowe.
A zresztą co ja piszę o kolorach, ustawowo znam trzy i wystarczy
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2014-01-19, 01:47, w całości zmieniany 1 raz
:
Tutaj się z Tobą nie mogę zgodzić, w mowie potocznej funkcjonuje określenie "błękitnego nieba", więc jest ono błękitne, a nie lazurowe. Znów wspomagając się guglami stwierdzam jednogłośnie i jednomyślnie, że Artego jest lazurowe. A turkusowy... chyba męski zegarek nie mógłby być w takim kolorze.
lazur w naszym rozumieniu jest jaśniejszy, to po prostu kolor odpowiadający barwie czystego nieba |
Tutaj się z Tobą nie mogę zgodzić, w mowie potocznej funkcjonuje określenie "błękitnego nieba", więc jest ono błękitne, a nie lazurowe. Znów wspomagając się guglami stwierdzam jednogłośnie i jednomyślnie, że Artego jest lazurowe. A turkusowy... chyba męski zegarek nie mógłby być w takim kolorze.
:
Ostatnio zmieniony przez agaron 2014-01-19, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
A ja polecam zwrócić uwagę na indeksy. Ta część bliżej środka tarczy, że tak powiem, "wisi w powietrzu"
----Edyta----
Wpis zdementowany poniżej
----Edyta----
Wpis zdementowany poniżej
Ostatnio zmieniony przez agaron 2014-01-19, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Zrób pod kątem dobre makro tych indeksów.
agaron napisał/a: |
A ja polecam zwrócić uwagę na indeksy. Ta część bliżej środka tarczy, że tak powiem, "wisi w powietrzu" |
Zrób pod kątem dobre makro tych indeksów.
:
Tfu, tfu odwołuje to co napisałem
Indeksy wcale nie wiszą. Teraz patrzę i one są fajnie z boku pomalowane w takim samym kolorze jak tarcza i takie wrażenie jest jakby wisiały
Ostatnio zmieniony przez agaron 2014-01-19, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Grizzly napisał/a: | ||
Zrób pod kątem dobre makro tych indeksów. |
Tfu, tfu odwołuje to co napisałem
Indeksy wcale nie wiszą. Teraz patrzę i one są fajnie z boku pomalowane w takim samym kolorze jak tarcza i takie wrażenie jest jakby wisiały
Ostatnio zmieniony przez agaron 2014-01-19, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Odpowiedz do tematu
Bardzo fajny Robur i zdjęcia tyż!